12. ročník Fresh Senior Festivalu ve Ville Pellé se blíží. Program se nese v duchu Roku české hudby

Přesně za týden, v pondělí 3. června se v pražské Ville Pellé uskuteční dvanáctý ročník Fresh Senior Festivalu. Letošním tématem je Rok české hudby a 200. výročí narození skladatele Bedřicha Smetany. Kromě operních árií v podání předního českého basbarytonisty Romana Janála bude součástí programu také vystoupení folklorního souboru Gaudeamus, seniorské StarDance nebo cirkusový workshop s lektory Cirqueonu. Odpolednem diváky provede moderátor Alexander Hemala. Fresh Senior Festival startuje ve 13 hodin, vstup je zdarma. 

Letošní ročník Fresh Senior Festivalu, multižánrového kulturně-společenského odpoledne určeného dříve narozeným, se ponese v duchu Roku české hudby a 200. výročí narození skladatele Bedřicha Smetany. Zazní tak árie ze Smetanových a Dvořákových děl, kterých se zhostí přední český basbarytonista Román Janál a sopranistka Veronika Bogunmbe. Skladby českých autorů zazní také v průběhu komorního koncertu violoncellistky Vladimíry Sanvito a klavíristky Oleksandry Saltykove.

Hudba v lidech posiluje odvahu seznámit se a být společenštější, je tedy jednou z cest k aktivnějšímu stáří. Ostatně hudební vystoupení patří nejen v rámci Fresh Senior Festivalu, ale i celoročního programu spolku Fresh Senior k těm nejoblíbenějším, vysvětluje Vladana Rýdlová z pořadatelského spolku Fresh Senior, který celoročně připravuje aktivity přispívající k větší činorodosti seniorské populace.

Módní přehlídka, divadlo i žonglování

Pestrý odpolední program nabídne vedle hudebních vystoupení i další aktivity. Diváci si užijí například komentovanou módní přehlídku historických kostýmů nebo tanec v krinolínách s následnou výukou. Amatérský divadelní soubor Proměna, který funguje v rámci Centra aktivit pro seniory Remedium Praha, nabídne ukázku ze své komediálně laděné inscenace Tři v jednom. Zájemci se budou moct také zúčastnit tréninku paměti, lekcí patchworku nebo se zapojit do workshopu cirkusu třetího věku.

V neposlední řadě se ve Ville Pellé a přilehlé zahradě představí také spolky a neziskové organizace zaměřující se na péči, podporu a zkvalitnění života seniorů. Své služby budou prezentovat organizace Život90, Mezi námi, Chytrá péče, Teamium či Remedium Praha.

Fresh Senior Festival proběhne v pondělí 3. června, od 13 do 18 hodin. Místem konání je Villa Pellé na adrese Pelléova 91/10 v pražské Bubenči. Vstup je zdarma.

Kompletní program: 

13.00 zahájení
13.10 seniorský pěvecký sbor Rosanka
13.30 vystoupení studentů Hudební akademie hl. města Prahy
13.30–16.00 workshop patchworku a textilních koláží
14.00 Roman Janál a Veronika Bogunmbe s klavírním doprovodem Iriny Roměnské
14.00–17.00 Cirqueon – workshop cirkusu třetího věku
14.30–17.00 trénink paměti s certifikovanou lektorkou
14.35 módní přehlídka historických kostýmů
14.55 koncert violoncellistky Vladimíry Sanvito a klavíristky Oleksandry Saltykove
15.30 představení divadelního souboru Proměna, spolek Remedium
15.40 losování festivalového kvízu
15.50 Česká beseda – taneční vystoupení s následným workshopem
16.10 seniorské StarDance
16.25 koncert houslového tria Hobraj
17.00 vystoupení folklorního souboru Gaudeamus

Akci pořádá spolek Fresh Senior za podpory Hlavního města Prahy, a Městské části Praha 6.

You may also like...