Luboš Soukup vydává nové CD Scandinavian Impressions nahrané spolu se SOČRem

Skladatel a saxofonista Luboš Soukup vydává album s názvem “Scandinavian Impressions” (Skandinávské imprese), které bylo natočeno v rámci živého vystoupení v DOXu minulý rok. Nahrávka volně navazuje na Soukupovy dřívější posluchačsky úspěšné moderní jazzové desky, a to na „Through the Mirror“ (2013) a „Země“ (2017). Ačkoliv obě desky vydal se svým kvartetem, vždy je okořenil o zajímavé hosty.

Na „Through the Mirror“ se jeho kvartet potkal s dechovou sekcí z Dánského Radiového big bandu a českým klasickým smyčcovým uskupením Epoque Quartet. Na druhém zmíněném albu hostuje beninská kytarová legenda Lionel Loueke.

A speciální hosty si Luboš Soukup přizval i na desku “Scandinavian Impressions”. Více než čtyřiceti minutovou suitu pro symfonický orchestr a jazzový ansámbl interpretoval Symfonický orchestr Českého rozhlas pod vedením francouzského dirigenta Bastiena Stila. V jazzovém doprovodu si zahrál nejen autor skladby, ale i kytarista David Dorůžka, pianista Vít Křišťan, kontrabasista Thommy Andersson, bubeník Kamil Slezák a dechová sekce Concept Art Orchestra.

Deska “Scandinavian Impressions” je hluboce osobním dílem, které mapuje cestu a život Slovana ve Skandinávii a obecně sleduje růst, učení, zrání, sny a tužby mladého muže.

Tracklist:

  1. Slav in Scandinavia
  2. Quaionecora
  3. I Have Seen
  4. Metamorphosis
  5. The Flower of Life
  6. The House Above the trees

SOČR & Concept Art Orchestra
Dirigent: Bastien Stil
Saxofon: Luboš Soukup
Kytara: David Dorůžka
Kontrabas: Thommy Andersson
Bicí: Kamil Slezák
Concept Art Orchestra | Štěpánka Balcarová nastudování CAO

You may also like...