Zoo Praha o víkendu provoní hmyzí speciality

Pražskou zoologickou zahradu už tento víkend provoní čerstvé hmyzí speciality. Na menu podávaném na terase Vzdělávacího centra poblíž hlavního vchodu budou sarančata v banánovém těstíčku, cvrčci na česneku nebo špízy z vícero druhů hmyzu. Návštěvníci se mohou těšit na ochutnávky zdarma, komentované přípravy pokrmů a ukázky farmově chovaných bezobratlých. Lidé se také dovědí benefity této zatím poněkud exotické kuchyně. Po celý víkend si ale budou pochutnávat i obyvatelé Zoo Praha – speciální krmení čekají surikaty, mravenečníky nebo vzácně chované ještěry z nové expozice Gobi.


Hmyzí menu

  1. Potemníci po indicku
  2. Cvrček na česneku
  3. Saranče v banánovém těstíčku
  4. Moučný červík na sladko s jablky
  5. Špíz z vícero druhů hmyzu

Speciální komentovaná krmení

  • 15 krmení talapoinů – Rezervace Dja
  • 30 krmení plazů v pouštní expozicí Kattakum – Pavilon šelem a plazů
  • 30 krmení hrabáčů – Africký dům
  • 45 krmení surikat – Africký dům
  • 30 krmení hmyzožravých ptáků – Sečuán
  • 00 krmení plazů – Gobi
  • 00 krmení mravenečníků – Mravenečníci
  • 45 krmení ibisů skalních – Ibisové

* zároveň probíhají také standardní komentovaná krmení a setkání

Foto 1: Na speciální komentované krmení oblíbených hrabáčů se mohou lidé vydat do Afrického domu v 10.30.
Foto 2: Návštěvníci se mohou těšit na exotické ochutnávky zdarma.

Foto Petr Hamerník, Zoo Praha

You may also like...