Astrologovo pondělí 29.7.2024 – Merkur v kvadratuře s Marsem

Maličko se nám to zkomplikuje. Kvadrát Slunce s Lunou náme za sebou a kvadraturu Marse s Merkurem před sebou na horizontu. Nepovede se ale uzavřít, Merkur se blíží do retrogradity a tak se ostrá konfrontace s Marsem odkládá zhruba o dva měsíce.

Při té příležitosti diskuse o kvadraturách bych chtěl říci následující sdělení. Především je tu vždy výzva k tomu, abychom nedělili život na snadné a těžké dny. Ty těžké jsou často nepříjemné proto, že svými situacemi zdůrazňují něco, co neumíme, nezvládáme a co je v danou chvíli výzvou, čemu máme věnovat pozornost a chtě nechtě se tím zabývat.

Druhá záležitost se týká samotné kvadratury. Je mezi planetami v Panně a Blížencích, pohyblivých znameních pod vládou Merkuru. Ten je aktuálně ve svém znamení a tak bude mít nad Marsem převahu. Události, se kterými se setkáme nás povedou k zamyšlením nad tím, jakým stylem žijeme svůj život. Určitě se dostaví podněty co zlepšit, co dělat jinak. Úkolem nebude se nechat rozladit, ale popřemýšlet. Zážitky se budou týkat výtek, námětů na zlepšení, námitek, výzev ke změně. Objeví se řevnivost a vlivem Luny v Býku se často bude hrát o spokojenost nebo nespokojenost. Můžeme víc nakupovat, kupit předměty, případně hledat jiné náhražky uspokojení. Na druhé straně se lze setkat s nedůsledností, která bude pranýřována, s neklidem, nepřiměřenou agresivitou i křivým jednáním a pomluvami, respektive strachem z nich.

Od 5.8. bude Merkur retrográdní a tak se otevřené problémy budou řešit spíš dílčím způsobem, pokoutně nebo v nitru. Přesná kvadratura nastane až 6.10.. a tak se leccos z toho, co jsme naznačili, chvíli potáhne.
Merkur, který běží do otočky, je zajímavý, má tendence si na sebe brát mnoho úkolů bez ohledu na to, jak a jestli je umí zvládnout.

K současným těžkostem ve sdílení a porozumění, ke zvýšené kritičnosti přispívá i Merkur v elongaci, je nejdál před Sluncem jak jen může být a tento víkend přišel s komplikacemi v dopravě (Francie ard.), na cestách a ve spolužití.

Vidíme tedy, jak je Merkur důležitý pro naše každodenní působení, jak pomáhá nebo neprospívá porozumění a vyladění se. Aktuálně nás umí radikalizovat a nutit, abychom si všímali. Současně ale nám unikají detaily.

Mgr. Ondřej Habr, astrolog a astropsycholog
https://www.facebook.com/ondrej.habr

You may also like...