Astrologovo úterý 30.7.2024 – Merkur a spol

Zpomalující Merkur nás nutí se přizpůsobovat. Tak jak je Merkur planetou spojení a interakcí, vyladění a propojení, tím, že snižuje svoji rychlost před otočkou, kterou provede příští týden, nutí i nás zpozornět. Zejména jde o to, abychom nedělali věci ze zvyku, abychom zpozorněli, kontrolovali se, přemýšleli o tom, jak se chováme a vnímali účinky našich slov. Je totiž docela dobře možné, že mnohé z toho, co předvádíme, děláme jaksi ze zvyku, setrvačnosti a realita je možná jinde. Na to nás mohou upozorňovat události běžící okolo nás a dotýkající se nás. Nedokončená kvadratura Merkuru s Marsem (psalo se tu o ní včera) nás nutí kritizovat ve zvýšené míře, snad proto, abychom si upevnili vlastní stabilitu. Zapomínáme tak nad různými rozhořčeními na mantru Žít a nechat žít. Paradoxně pokud nebudeme vrtat do toho, co nám nepřísluší, zbyde více času i prostoru dát si věci do pořádku.

Luna spojující Mars s Jupiterem v Blížencích podpoří naši přirozenou potřebu družit se, získávat informace, studovat a cestovat na krátké vzdálenosti. Tak nějak i zlidští komunikaci, den je dobrý pro vysvětlování, přátelství, hledání společných zájmů a vytváření plánů. Opět po jakémsi uvolnění z počátku týdne se dostaví i potřeba být zapojen(a), propojen(a), udržovat a kultivovat kontakty. Možná by se hodilo naplánovat menší oslavu, třeba neformální, když jsme v Blížencích 🙂

Trigon Venuše ve Lvu a Chironem v Beranu můžeme připodobnit k tanci mezi vejci. Jak prosadit a vyjádřit své postoje a současně se nepřipravit o kamarády a podporu? Partnerské a diplomatické jednání se jistě vyplatí, ovšem brzy zjistíme, že jsou určité postoje, které prostě musíme dát najevo. Tak jako u všem tranzitů, tak i zde se projeví zadržovaná a akumulovaná energie neřešených problémů.

V případě nezvládnutí bych nečekal velké výbuchy tolik jako spektakulárně teatrální povykování 🙂 Ale jedná se tu především o téma respektu mezi blízkými lidmi nebo sobě blízkými komunitami nebo skupinami a ta špetka empatie nezaškodí.

Mgr. Ondřej Habr, astrolog a astropsycholog
https://www.facebook.com/ondrej.habr

You may also like...