Astrologova středa 31.7.2024 – Sebehodnota

Určitě by nás měl zaujmout trigon mezi Venuší a Chironem. Aspekt nám připomene kvality, postoje a hodnoty. Také cestu k nim. Připomeneme si, že nic není zadarmo a o své postavení se musíme zasloužit. Je tu tedy příležitost zamyslet se nad tím, co nám na nás i lidem okolo vadí, co nám nesedí na to, co se s námi a vedle nás děje. Můžeme opravovat, upravovat, srovnávat a dávat věci i sebe do pořádku. Možná nás napadne zjistit, kdo a ja si nás cení či má rád. Ve hře budou i témata spokojenosti a toho, co k ní potřebujeme i záležitosti sebehodnoty a toho, od čeho se odvíjí.

Co nás ale trkne a zaujme téměř na první pohled, je to, že něco je jinak. Možná se nebudeme úplně orientovat ve svém světě, třeba se v něčem ztratíme, můžeme i nerozumět. Merkur v Panně výrazně přibržďuje před svou otočkou do retrogradity a to znamená, že i my bychom měli zpozornět (je možné, že něco děláme špatně nebo zbytečně, moc nebo málo …) a přeladit. Víc bychom si měli všímat pocitů lidí a přemýšlet, co říkají a čím žijí. A přitom všem si uvědomit, a moc potřebujeme mluvit, sdílet, zkrátka mít někoho kolem sebe. Znova se po delší době vynoří téma spolupráce a záležitostí, jež je potřeba dát do pořádku.

Polední kvadratura Luny v Blížencích a Saturnu v Rybách může působit konflikty s autoritami, pravidly a pořádkem, sami se nakrátko můžeme dostat do rozporu se svým rozvrhem nebo vlastním přesvědčením.
Je tu tak znova den, během kterého si můžeme ujasnit i ujasňovat postupy a plány na další dny, radit se nebo rady poskytovat.

Mgr. Ondřej Habr, astrolog a astropsycholog
https://www.facebook.com/ondrej.habr

You may also like...