Stezka korunami stromů v Krkonoších nově nabízí dobíjení elektrokol

Popularita elektrokol stále roste. Zvláště v horských oblastech jsou pro mnohé neocenitelná, když jim pomáhají zdolat i převýšení, která by jinak nezvládli nebo s nimi bojovali. Stezka korunami stromů v Janských Lázních nyní nabízí milovníkům cyklovýletů dobití jejich elektrokola během prohlídky areálu zdarma hned u dvou nabíjecích stanic. 

Dvě nové nabíjecí stanice pro elektrokola najdou návštěvníci u vstupu do areálu Stezky korunami stromů a u Lestánku nedaleko restaurace. „Díky podpoře Královehradeckého kraje přinášíme našim návštěvníkům novou službu. Připravili jsme pro ně dvě cyklo-oázy se dvěma s nabíjecími stanicemi Boxenergy, u nichž si mohou během prohlídky stezky nechat své kolo dobít. Dobití je u nás zdarma. Návštěvníci, tak u nás načerpají nejen znalosti o fungování lesa, nové zážitky, ale i energii na další cestu, ať už občerstvením sebe samých nebo dobitím svých elektrokol před další cestou,“ říká Zdeněk Pop, šéf marketingu Stezky korunami stromů Krkonoše. „Věříme, že ti, co absolvují například některou z doporučených cyklotras, tak budou mít o důvod víc se u nás zastavit a dozvědět se o okolní přírodě něco víc.“


Dva dobíjecí wallboxy Boxenergy mají výstupní napětí 36 V a návštěvníkům jsou u každého z nich k dispozici kabely s konektory Bosch, Shimano a 2x UNIverzální. Najednou tak může svá kola dobíjet až 8 cyklistů. „Naším cílem bylo vytvořit oázu pro cyklisty, kde si mohou po při své cestě a prohlídce stezky odpočinout, nasvačit se, naplánovat další cestu a po nabití se vydat na vstříc dalším dobrodružstvím,“ popisuje záměr Zdeněk Pop. K dispozici pak jsou v těchto cyklo-oázách i lavičky, lehátka a odpočívací lavice se stolem. Součástí nabíjecí stanice je také servisní stojan, kde cyklisté najdou základní servisní vybavení, včetně pumpičky, pro drobné opravy a údržbu svých kol.

Více informací naleznete na facebookovém profilu nebo webových stránkách Stezky korunami stromů.

You may also like...