Astrologův čtvrtek 1.8.204 – V hlavní roli Luna

Pro dnešek je důležitý kvadrát Luna – Lilith a sextil Luna – Merkur. Období charakterizuje Venuše, která vystoupila před 3 dny mimo paprsky Slunce a je opět po delší době vidět na obloze a Merkur zpomalující do otočky, jež nastane 6.8.

Pro nás tak důležitou roli budou hrát city, emoce a vzpomínky. Retro citovou zábavu zajistí spolehlivě spolu se zadumáním se a touhou na nic nezapomenout Luna v Raku. Nepůjde nám to příliš dopředu, spíš budeme směřovat vzad. Nebudeme expandovat, ale spíš si pojišťovat, dodělávat úkoly, hledat přesvědčení.

Kvadrát Luny s Lilith spolehlivě přivede na svět opět nejistoty následované bubáky a běsy. Každý má temné místo produkující stíny a ty se tak budou rojit. Kdo má planety v Raku a Vahách, zejména na prvních 5 stupních, bude opravdu nejistý. Může se propadnout do nitra nebo naopak o svém nitru podat poselství.

Výpovědím a sdílení hodně pomůže sextil Luny s Merkurem. Merkur v Panně se blíží otočce, snaží se tak ozřejmovat, zjednodušovat, uklízet, třídit a čistit. A my s ním. Sextil s Lunou tak zaručí tyto procesy v podvědomí (něco se vytáhne), v minulosti (někdo se připomene), v historii (něco nám dojde), v kořenech (něco se projeví a my to rozhodně nebudeme takto čekat), v rodině (neřešené problémy se ozvou), s dětmi (objeví se konflikty ve vztazích s rodiči). S tím Merkurem je pak úkol zdánlivě jasný, popsat, pojmenovat, říci, vysvětlit, roztřídit vhodné od nevhodného.

Venuše se tedy hezky odráží na noční obloze a ve Lvu konečně ukáže lví kvality a rozvine svůj potenciál. Tak se můžeme stát odvážnějšími v postojích, obětavějšími v řešeních, mohou se odkrýt, projevit a zafungovat naše touhy a přání.

Mgr. Ondřej Habr, astrolog a astropsycholog
https://www.facebook.com/ondrej.habr

You may also like...