Samozavlažovací zápichy ke květinám využijete při odjezdu na dovolenou

Zaléváte pokojovky až když jsou už viditelně přeschlé a prosí o vodu? Nebo máte naopak problém s přeléváním květin? Odjíždíte na dovolenou a nemá se vám kdo o pokojovky postarat? V květinářství Zahrada na niti si nyní můžete pořídit pomocníka, který všechny tyto problémy jednoduše vyřeší.

Každá rostlina má jiné požadavky na zálivku a pokud jich máte doma víc, může být péče o ně náročná. Netradiční květinářství Zahrada na niti proto nabízí pro všechny milovníky pokojových rostlin samozavlažovací skleněné zápichy. Jde o praktické designové kousky od českých sklářů, které se postarají o zalévání za vás.

Výhody samozavlažovacího zápichu

  • Průběžná zálivka: Zápich poskytuje rostlinám průběžnou zálivku, což zajišťuje vhodnou úroveň vlhkosti v půdě. „Zavlažovací zápichy jsou ideální pro rostliny, které potřebují neustálý příjem vody a dostatečnou vlhkost,” vysvětluje majitelka květinářství Lenka Hrubá. Rostliny si samy vezmou tolik vody, kolik potřebují, takže jim nehrozí riziko přelití nebo naopak uschnutí.
  • Lokální designová dekorace: Zápich je praktickým pomocníkem, ale i doplňkem, který přidá šmrnc každému květináči. Vyrobený českými skláři z borosilikátového skla, které je odolné a jen tak se nerozbije.
  • Perfektní řešení pro dovolenou: Samozavlažovací zápich se o květiny postará, i když vyrazíte na dovolenou. Rostliny budou mít stálý přístup k vodě, aniž byste museli žádat sousedy nebo rodinu o pomoc.

Jak se samozavlažovací zápich používá?

Při aplikaci zápichu musí být pokojovka zalitá a substrát vlhký. Hlína ucpe hrdlo zápichu a voda se uvolňuje podle potřeby a postupně prosakuje do květináče. Voda vydrží pokojovce 10 až 14 dní, záleží na rostlině a prostředí. Zápichy nepoužívejte na kaktusy a sukulenty, stálý přísun vody jim nedělá dobře.

Zahrada na niti nabízí samozavlažovací skleněný zápich ve dvou velikostech, což umožňuje jeho použití v různých typech květináčů a pro různé druhy rostlin. Malý zavlažovací zápich se hodí do menších květináčů cca do průměru 13 cm, větší zápich se hodí do větších květináčů o průměru 13 cm a více.

Skleněné zápichy jsou nejen praktickými pomocníky všech zelených domovů, ale také krásným doplňkem. Dopřejte svým pokojovkách tu nejlepší péči a ony se vám odvděčí zdravým růstem po celý rok.

You may also like...