Astrologovo pondělí 5.8.2024 – Merkur stacionární, Venuše vstupuje do Panny

Merkur je dnes stacionární. Nepůjde už dopředu a bude couvat zpěr. Na začátku své otočky se zastavuje. Je den přemýšlení, rekapitulace. Nové záležitosti moc nepůjdou, naopak se bude dařit korekcím a úpravám, analýze a přemýšlení o životě. Jako bychom se zastavili a začali kolem sebe rozhlížet kde že to jsme.

Jestli nám připadne, že něco nejde a je jinak, na vině je nejenom Merkur, který se na 5. stupni Panny pustil do hledání koncepcí a cesty, ale také i Venuše.

Venuše opouští Lva, mění výrazně kvalitu tím, že vchází do Panny. Současně vytváří konjunkci s významnou stálicí (hvězdou) Regulem a směřuje do kvinkunxu s Plutem a pomalu také do konjunkce s Merkurem.

Zdá se, že lví sezóna před polovinou léta pomalu končí (nebo se aspoň výrazně mění). Dvě důležité osobní planety jsou v Panně a tak jsme konkrétnější a také ustaranější než bychom ve lvím čase bezstarostného volna měli být.

Cítíme, jak všechno konání má určitý smysl, hledáme jej. Vnímáme nutnost dalších kroků a víme, že řada situací je neudržitelná a snad i funkční jen v rámci provizoria. Pozorujeme, jak jsme se v řadě momentů dostali na vrchol a nyní je potřeba s tím něco dělat. Pracovat, vybrat si, vyhodnotit, zhodnotit, vyřešit. Dát tomu, co žijeme tvar a rozměr. Není to lehké, nezvládneme vše dnes, ale můžeme procesům dát slušný impulz.

Mgr. Ondřej Habr, astrolog a astropsycholog
https://www.facebook.com/ondrej.habr

You may also like...