Astrologovo pondělí 12.8.2024 – Houstnoucí vzduch

Nabíhající konjunkce Marsu s Jupiterem v Blížencích stále drží pomyslný prst ba tepu. Pravděpodobně do momentu, kdy bude aspekt přesný (14.8.), nebudeme schopni změnit své postoje, nahlédnout kriticky na smysl svého chování a pojedeme ve stejných energiích a přístupech. Jako bychom neuměli improvizovat, měnit přístup, jako by se nám nechtělo něco měnit. Zdá se, že si do středy bereme čas na rozmyšlenou. Výraznější podporu změn čekejme ve středu. Ta podpora může být dost výrazná, nahromadilo se nám tu toho dost námi v poslední době opomíjeného, čemu bude záhodno se věnovat a resty vyřídit.

Merkur couvá prvními stupni Panny. Zdánlivě běžná retrogradita, chtělo by se říci. Nicméně Merkur couvá do konjunkce se stálicí Regulem (13.8.) a tak i my se vracíme pro potvrzení či snad formální posvěcení pro některá svá rozhodnutí. Až do přesné konjunkce budeme poněkud ve vzduchoprázdnu, které budeme naplňovat buď oním řešením restů, hyperaktivitou nebo křečovitou zbrklostí.

Merkur se vrací i do kvinkunxu s Plutem. Zpomalujeme a snažíme se regenerovat jako bychom tušili náročnost dní po návratu Merkuru do Lva (14.8.).

Rýsuje se už první z řady celkově tří kvadratur mezi Jupiterem v Blížencích a Saturnem v Rybách. Cítíme, že přituhuje a že během druhé poloviny srpna se budeme muset v řadě svých témat odstřihnout doslova od toho zatěžujícího a pro nás nevhodného, jen zjistit, oč se jedná a jen nabrat odvahy.

Mgr. Ondřej Habr, astrolog a astropsycholog
https://www.facebook.com/ondrej.habr

You may also like...