Astrologovo pondělí 9.9.2024 – Merkur se vrací do Panny

Po několikatýdenní pauze, kdy procházel Lvem, Merkur se vrací do Panny. Stále se ještě pohybuje na území svého stínu (přeloženo, místy, kde už byl) a tak se neděje nic nového. Navazujeme na události, které jsme přerušili v polovině léta, kdy se Merkur otočil a zacouval do Lva. Získáváme nicméně praktičtější pohled na svět a potřebujeme už znát výsledky toho, čím se zabýváme. V některých situacích nás postraší to, jak dlouhá cesta nás ještě čeká.

Merkur v Panně vládne a tak jeho pozice bude silnější. Pod jeho vládou je i Slunce v Panně a tak naše pohledy na opozici Slunce – Saturn se změní. Nebudeme už tolik ustupovat, ale navrhneme řešení, nebudeme se bát, budeme hledat cesty, vůči autoritám i těžkým situacím sice bude stále v defenzivě, ale budeme si vědomi toto, co se děje.

Ta opozice nám ostatně pořádně zatopí. Straší už celý víkend a nepříjemně konfrontuje s těžkými záležitostmi. Víme, že se nevynořily samy od sebe, ale že jsme jim na svět pomohli tehdy, kdy jsme zapomněli na pořádek a disciplínu. Jsou tu tak zásadní rozhodnutí.

Abychom byli spravedliví, opozice nám může přinést i dobré věci, zasloužíme-li si je. V tom případě se i můžeme zdráhat, zda tyto dary přijmeme.
Dnes je tu šance, pokud jsme tak neučinili o víkendu, udělat za lecčím tlustou čáru a oddělit se vlastním rozhodnutím od minulosti. Tak uvidíme 🙂

Mgr. Ondřej Habr, astrolog a astropsycholog
https://www.facebook.com/ondrej.habr

You may also like...