Astrologova středa 11.9.2024 – Co je jasné a nejasné

Merkur v těchto dnech vychází ze svého stínu, od 5.8. nás vodil jak v retrograditě, tak později v přímém chodu po našich stínových tématech a v introspekci nutil se na ně koncentrovat. Byli jsme uvázáni k minulosti, k tomu, co jsme nevyřešili a nerozřešili. Nyní může konečně volně vydechnout a zkusit něco jiného. Neznamená to, že vše je vyřešeno, o to ne. Nedotažené záležitosti se jen stávají z akutních chronickými se všemi výhodami (není na ně vidět) i nevýhodami (nikam se moc neposouvají).

Nabízejí se tu nové práce, nové úkoly, nové zájmy, nové osudy i vztahy. Nedorazí to samo, bude potřeba něco málo pro takovou novinku udělat. Mezi Merkurem a Marsem nabíhá totiž sextil a ten, jak známo je aspekt, který ukazuje na nutnost projevit iniciativu v momentě, kdy chceme, aby se dělo. Tedy podejme prst … 🙂

Ale jinak je tu dost komplikací, hromadí se jak tmavé mraky s deštěm na letní obloze. Kvadratura Jupiter – Slunce ukazuje, že my nebo situace (dílo, partneři, spolupracovníci …) nejsme připraveni a tak se některé (pro nás) důležité věci odsouvají na příhodnější dobu (podmínky, možnosti …). Ještě chybí přesvědčení k tomu, aby šíp překonal dálku (řečeno s klasikem).

Kvinkunx Venuše se Saturnem také není příjemný. Saháme po hodnotách, kvalitách, snad i vidíme výsledky, ale ještě tu nejsou, ještě nejsme ve finále. Řadu záležitostí však můžeme v dobrém ovlivnit (osobními postoji, kvalitou toho, co říkáme a děláme, láskou, se kterou smýšlíme a postupujeme, jen si neplést lásku s benevolencí). Nabízí se tu dnes docela dost možností, jak projevit kvalitu a získat body. Které se ale budou sčítat a vyhodnocovat až za nějaký ten čas.

Luna v opozici s Jupiterem a kvadrátu se Sluncem je sice ve Střelci, ale nebude se chovat tak, jak jí předepisuje toto znamení. Slabší povahy může dovést k nízkostem a silnější k pesimismu. Ano, jako by chyběl elán a radost se někde zatoulala. Abychom dnešek neprožili ploše, můžeme jej ale prožít dost konstruktivně. Všímejme si a dobře oceňme nápady a plány druhých i když se nám nepozdávají, čekali jsme přece něco jiného. Tak si uvědomme, že to nejsou přece naše plány, ale plány jejich, ne?

Mgr. Ondřej Habr, astrolog a astropsycholog
https://www.facebook.com/ondrej.habr

You may also like...