Výhodné ceny elektřiny a podpora skautingu díky společnosti Yello

Společnost Yello, přední alternativní dodavatel energií v České republice, se stala vítězem aukce Skautské energie. V projektu organizovaném Junákem – českým skautem získala příležitost dodávat elektřinu až 6 200 zákazníkům. Společným cílem je poskytovat zákazníkům výhodné ceny za energie a zároveň podporovat rozvoj českého skautského hnutí.

Skautská energie je unikátní projekt, který umožňuje odběratelům nejen z řad skautů získat výhodnější ceny za energie v pravidelných aukcích. Vítězný dodavatel dodává elektřinu nebo plyn za výhodných podmínek po dobu dvou let. V případě elektřiny tak zákazník Skautské energie – v sazbě D02d při průměrné spotřebě 1,5 MWh – má oproti běžnému dvouletému produktu u konkurence možnost v průměru ušetřit z ceny 31 %. „Prostřednictvím provize 66 Kč za každou odebranou MWh, kterou projekt získává od dodavatelů energií, dochází k financování různých aktivity českého skautingu. Těší nás, že jsme se tak stali nejen dodavateli elektřiny pro více než šest tisíc odběratelů, ale zároveň podporujeme české skautské hnutí,“ vyzdvihuje Michal Kulig, ředitel společnosti Yello.

Spolehlivost a výhodné ceny v jednom

Projekt Skautská energie zaznamenal v posledních letech velký úspěch. Již více než 25 000 domácností a firem využilo této možnosti a ušetřilo na účtech za energie. Nový formát aukce, který byl zaveden v letošním roce, přináší větší konkurenci mezi dodavateli a zajišťuje tak ještě výhodnější podmínky pro zákazníky. „Do aukce jsme pozvali tři renomované dodavatele energií, kteří prokázali schopnost zajistit bezproblémové dodávky energie pro tisíce odběrných míst i v období energetické krize. Naši důvěru v dodavatele podporuje i předchozí bezproblémová spolupráce s nimi. Přihlášením do soutěže zákazníci s jistotou ví, že vítězem bude jeden z těchto spolehlivých dodavatelů,“ vysvětluje Tomáš Slavík, ředitel tiskového a distribučního centra v Junáku – českém skautu.

Dodavatelé podávají do soutěží nabídky cen elektřiny a plynu podle počtu přihlášených odběrných míst. Obecně platí, že čím více zájemců se přihlásí, tím výhodnější ceny dodavatelé nabídnou. Z podaných nabídek jsou vybrány ty pro odběratele nejvýhodnější. Vysoutěžené ceny jsou nicméně dostupné pouze pro odběrná místa přihlášená do aukce – musí tak učinit před aukcí.

Více než jen aukce

Účast v tomto řízení je však zcela nezávazná, přihlášení zákazníci totiž stále mají možnost dodávky energií od vítězného dodavatele nevyužít. Avšak speciální cenové podmínky jsou určené výhradně pro účastníky tohoto výběrového řízení. „V případě elektřiny jsme na následující rok vybrali jako vítězný produkt ten od společnosti Yello. Kromě aukce nabízíme účastníkům Skautské energie i další produkty dodavatelů, které si mohou objednat hned. Pokud tak letošní ročník aukce nestihli, mohou je využít a nečekat na další ročník,“ upřesňuje Tomáš Slavík.

Peníze pro skauty, úspory pro zákazníky

Kromě levnějších energií těží skauti z iniciativy také díky odměně od vítězného dodavatele. Za každou spotřebovanou MWh od něj obdrží 66 Kč na chod a rozvoj skautingu v Česku v době, kdy zájem dětí a rodičů o skautskou výchovu dlouhodobě roste. Finanční prostředky jdou např. na publikaci členských časopisů, opravy kluboven a zakládání nových oddílů.

„Vzhledem k volatilitě cen energií na současném trhu je pro zákazníky klíčové vybrat si nejen dodavatele s výhodnou cenou, ale především spolehlivého partnera, který zajistí stabilní dodávky energie za předvídatelných cenových podmínek. Účast ve výběrovém řízení umožňuje zákazníkům získat výhodné ceny a zároveň přispět na dobrou věc,“ zakončuje Michal Kulig.

You may also like...