Astrologova středa 18.9.2024 – Úplněk a zatmění v Rybách

Po půlnoci čekejme na 26. stupni Rybí úplněk, který bude tentokrát spojen se zatměním. Pro dokreslení situace: Luna bude v širší konjunkci se Saturnem a Neptunem, v sextilu s Uranem i v sextilu s Plutem.

Základní interpretace je, že úplněk v Rybách uzavírá. Přichází s pochopením, s globálními pohledy a komplexním porozuměním. Jsme-li schopni si z událostí vytáhnout a odvodit to, co platí pro nás a uvědomit si souvislosti, úplněk splnil úkol. Víme o co jde, utlumíme ty činnosti, které nám nic nepřinášejí a pozornost pomalu přesuneme na to, co nám dává dál v životě smysl.

Vedlejším produktem je zvýšená citlivost, hledání cesty k lidem, se kterými se cítíme být spojeni, recyklace starých témat a návrat těch lidí, co pro nás něco znamenali. Pro začátky nevhodné, pro konce výborné. Pokud chceme uzavřít a snadno zapomenout. Podtrhuji, že iniciativa je na nás, vnější svět nám akce dovede jen usnadnit.

Role Saturnu je především v tom, že se nic neděje v poklidu, ale musíme přemáhat vnější síly. Také se neděje nic hned, na leccos si budeme muset počkat i když to vypadá, že už je vše na talíři.

Neptun dodává akcím masovější účast, hlubší ponor, intuitivnější kroky, nejasnosti na cestě, které je potřeba probrat a snad i tu spiritualitu v tom, že se nabízejí celkem slušná řešení, která budou v souladu s čímsi, co považujeme za vyšší vedení nebo duchovní rozměr.

Pluto ve hře klade pozornost na detail. Ano, nic se nedá odbýt, je potřeba probrat vyjasnit a hlavně být přesní. Často malá odchylka nebo opoždění v tom, co budeme dělat, může znamenat jiný význam a jinou cestu. A nezapomeňme na ultimativnost Pluta. Můžeme se ocitnout pod tlakem všude tam, kde jsme si nedali pozor. Můžeme se cítit nepříjemně. Tlaku se nedá vzdorovat, sílu Pluta je třeba odklonit.

Pojmenovat aspoň záměr, dát najevo plán nebo aspoň úmysl nebo definovat smysl. Mělo by to pomoci.
A nezapomněli jsme na Slunce v Panně? Na signaturu vědomého řešení? Vědomě je potřeba být detailisty, říci co ano, co ne. Zapomenout na Neznám a Nevím, za které se často rádi schováváme. A dovolme si důvěrnost osobně směrovaných rad, pravdivých i když možná krutých výpovědí a přímých konfrontací – a to zejména vůči sobě.

Úkolem rybího úplňku je rozpoznat, pojmenovat, probrat a zjednodušit. Ambiciozní to plán cesty ke spokojenosti. Přeji tak všem spokojený i když nejspíš upracovaný letní den!

Mgr. Ondřej Habr, astrolog a astropsycholog
https://www.facebook.com/ondrej.habr

You may also like...