Kaufland a Lidl spouštějí sbírky na pomoc lidem postiženým povodněmi

Společnosti Kaufland a Lidl Česká republika, patřící do skupiny Schwarz, spouští ve spolupráci s Českou federací potravinových bank na svých prodejnách sbírky na podporu obyvatel oblastí zasažených letošními povodněmi. V prodejnách Lidl bude probíhat sběr trvanlivých potravin, v prodejnách Kaufland finanční sbírka.

Na pokladnách všech prodejen společnosti Kaufland budou moci lidé darovat finanční příspěvek ve výši 50 Kč a více. Celá částka bude v rámci veřejné sbírky České federace potravinových bank sloužit na pořízení trvanlivých potravin či čistících a hygienických produktů. Finanční sbírka bude probíhat od 19. září do 24. září 2024.

Mezi vhodné produkty, které mohou lidé v prodejnách Lidl od středy 18. září 2024 až do odvolání darovat, patří balené vody (ideálně po šesti kusech pro snadnou manipulaci), toaletní papír, paštiky, hotová a nechlazená jídla ve skle nebo v plechu, instantní polévky, káva, čaj nebo sušenky. Všechny vybrané potraviny budou distribuovány prostřednictvím České federace potravinových bank, která je následně přerozdělí mezi potřebné.

„Současná kritická povodňová situace nás všechny zasáhla a je důležité, abychom si v této těžké době navzájem pomáhali. Pečlivě sledujeme a řešíme situaci ve spolupráci s krizovými štáby a neziskovými organizacemi. Předem děkujeme všem zákazníkům za jejich štědrost a podporu v této těžké době,“ uvedly tiskové mluvčí společnosti Kaufland Česká republika Renata Maierl a Lidl Česká republika Eliška Froschová Stehlíková.

Oba řetězce již během víkendu odeslaly kamiony potravinové pomoci a balených vod do zasažených oblastí a jsou připraveny pomáhat i v následujících dnech. Jsou v intenzivním kontaktu s neziskovými organizacemi, které jsou schopny systémově koordinovat pomoc tam, kde je to nejvíce potřeba.

V důsledku povodňové situace obchodní řetězce dočasně nebo do odvolání uzavřely některé prodejny. Seznam prodejen je pravidelně aktualizován na portálu zákaznických služeb, na webových stránkách společností či sociálních sítích. V uzavřených prodejnách budou zaměstnancům nad rámec zákona vypláceny plné náhrady mzdy. Pracovníci z těchto poboček obdrží náhradu ve výši 100 % mzdy za každou naplánovanou, ale neodpracovanou směnu.

You may also like...