Astrologův čtvrtek 19.9.2024 – Trigon Slunce a Uranu

Den po úplňku ve znamení Ryb ještě budou dobíhat jeho témata. Tedy hluboké pocity, soucit, návraty, cesty k duševní stabilitě, uvědomění si některých událostí, které v našich životech proběhly a reakce na ně (včetně reakcí těla).

Tak jak je úplněk momentem otevření se a projevení, byl včerejšek dnem, ve kterém se leccos ukázalo a otevřelo se. Mohlo to být dlouho skrýváno nebo delší dobu potlačováno. Dnešní den tak předestírá otázku Co dál? Máme tu kratší čas na rozmyšlenou a pak už je třeba začít seriozně pracovat.

V tichosti tady proběhl fakt, že Mars během uplynulého víkendu a v pondělí tvořil kvadraturu s lunárními uzly. Tento aspekt nechal proběhnout to, co bylo připraveno a nastartováno. Mars je ale škůdce a tak jsme mohli zmíněné dny vnímat i netradičně: s úbytkem sil, s bezradností a nestabilitou vůle, postojů a názorů. Jistě, ideální bylo nedostávat se do situací, ve kterých bychom museli Mars použít, ale ne vždy bylo možné se vyhnout. Proto dnešní den vidím i jako čas pro revizi, během které zhodnotíme, kde je potřeba přidat.
Dnešek ale už bude naplno charakterizovat trigon Slunce – Uran (doplněný o trigon Slunce s Plutem, ten nastoupí až v pátek a sobotu). Tedy se mohou objevovat neplánovaná překvapení (spíš příznivá) týkající se praktických záležitostí, ale také praktických činností, úkonů a úkolů. Leccos půjde lépe a samo, bude snadnější domluva i spolupráce. Samozřejmě se vyplatí začínat novou a praktickou činnost, zrovna tak jako zajistit, aby naše práce měla konkrétní efekt a užitek. I ve vztazích a rodinách uvidíme (a ucítíme) podporu v menších věcech.

Na druhou stranu opatrně přešlapujme kolem Marsu v Raku, pod vlivem jeho kvadratury s Lilith ve Vahách (přesný bude koncem pátku) bychom si měli dát pozor na emotivní a nekoordinované jednání, na emoční krize (často vzniklé na základech tzv. dobré myšlenky, jež se zvrtne). Nejednejme a nemysleme tedy za jiné lidi než za sebe a v případě vztahů, smluv a společností raději vysvětleme než spontánně konejme.
Dnešní den tak může být pokusem o prověrku naší integrity. Zjistíme, jak se dovedeme koncentrovat na praktické stránky věci, jak se nenecháme zviklat emocemi v podobě výčitek, jak dovedeme řešit situace s jinými lidmi aniž bychom propadli skepsi z neúspěchu a jak dovedeme přijmout to, že lidé kolem se nechovají tak, jak si představujeme. Ale je dost pravděpodobné, že prostřednictvím trigonu Slunce s Uranem zažijeme pěkný letní den 🙂

Mgr. Ondřej Habr, astrolog a astropsycholog
https://www.facebook.com/ondrej.habr

You may also like...