Astrologova neděle 22.9.2024 – Začíná podzim

Dnes Slunce vchází do Vah, je podzimní rovnodennost a začíná podzim. Kdo má zájem zjistit, co se mu bude během následujícího období dít, si může vytvořit svůj tranzit pro moment vstupu Slunce do Vah. Tak se rámcově dozví, co se mu bude dít. Pro vás pro všechny jsem to udělal já (horoskop pro ingres /vstup/ Slunce do Vah pro Prahu).

Slunce na hrotu 9. domu ve Vahách (Venuše na posledním stupni Vah v kvadrátu s Plutem) ukazuje na nenaplněné touhy a cíle, které nám mohou utíkat právě kvůli nedořešeným základním úkolům. Je jasné, co dělat první, vyřešit nedostatky, podívat se i na ty skryté, často tam chybí jen dotažení. Úkol je znám, na finalizaci jsme se možná vykašlali. Nicméně se můžeme zaměřit na rovnost a spravedlnost ve vztazích, smlouvách a společnosti.

Nejvýš v horoskopu stojí na konci Vah nepříliš dobře aspektovaná Venuše (kvinkunx s Neptunem a kvadrát s Plutem). Velké cíle a velké snahy se vyplatí umenšit a jednat realisticky. Citlovost a citovost přitom chybět nebude.

Luna v 5. domě v Blížencích ve volném trigonu se Sluncem ukazuje na to, že to nebude s životem tak zlé. Určitě bude prostor pro vyjádření, budou tu i posluchači a naslouchající. Energii tak věnujme navazování a obnovování vztahů. Mohlo by to přinést ovoce.

Největší brzdou tu tak bude rozbíhající se kvadratura Marsu (7. dům, Rak) s Lilith (9. dům, Váhy) a naše neadekvátní aktivita. Strach z nového, nepoznaného, nenastudovaného. A emotivní, možná i trochu mstivé revanšistické chování tam, kde budeme na koni. Uvědomme si znova slušnost a pokoru a vše bude v pořádku.

MC ve Štíru nás vede ke specializaci (nastudujme si, poznejme), koncentraci (konec prokrastinace) v případech, že chceme dosáhnout našich met, cílů a výsledků. IC v Býku klade velký důraz na spokojenost, zejména zázemí vztahů, spolupráce atd. (Venuše ve Vahách v 9. domě). Zajišťování se a zabezpečení se budou pravděpodobně dost silné motivy.

A teď dílčí postřehy: problematickou nespokojenost (Venuše kvadrát Pluto) se podaří řešit (tlumit) osobním nasazením a vyjednáváním (nepravý trigon Slunce – Pluto, Slunce už je ve Vahách), byť nebude lehké a půjde na hranici.

Pluto v 1. domě ukazuje, jak budeme brát mnoho záležitostí Vážně. Naopak veselá je Luna v 5. domě v Blížencích, pro někoho (například vzdušná znamení) až moc.

Přetrvává aspektace (i když ne přesná) Slunce hned třemi transsaturny (trigon Pluto, Uran, opozice Neptun). Aspekty nejsou přesné a tak výsledek bude spíš ideový nebo spirituální, ne tolik praktický a konkrétní. Osobně tak můžeme prožívat nelehké období jsouce tlačeni proti své vůli do řešení (rozhodování se) situací, které nejsou úplně jasné a kdy čelíme pochybnostem. Víra pomáhá … ale pro víru je třeba i důvěra. Možná i sebedůvěra. Pracujme na nich.

Kromě horoskopu vstupu Slunce do podzimu se samozřejmě můžeme zabývat jednotlivými významnými tranzity, zatměním Slunce, případně dalšími astrologickými událostmi následujících tří měsíců … ale to si ponechme na příště nebo na jindy. Věřím, že z dnešního si každý najde své a pozná se v tom 🙂

Mgr. Ondřej Habr, astrolog a astropsycholog
https://www.facebook.com/ondrej.habr

You may also like...