Astrologovo pondělí 23.9.2024 – Venuše vstupuje do Štíra

Na několik týdnů bude Venuše ode dnes putovat hlubinami a vítězit či podléhat stísněnosti a bázni, aby se nakonec vynořila vítězná. Tak i my projdeme jistými problémy, někdo více, jiný méně. I ti z nás, kteří se holedbají tím, jak mají pro strach uděláno, se setkají minimálně s pochybnostmi, nejistotami. Samozřejmě, překonávání potíží a integrování doposud nepřijatých stinných stránek našich kvalit nám dodá jak sílu, tak nástroje pro příště dané záležitosti hladce přejít a ještě si zatančit. Venuše ve Štíru a Slunce ve Vahách jsou první výrazné pozdravy podzimu, který se jinak v přírodě zatím moc nehlásí.

Venuše ve Štíru je nyní pod vládou Marse (tradiční vládce), se kterým je v technickém trigonu (Mars se nachází v Raku). Nastávající období tak může víc přát citovosti i mužsko-ženským vztahům. Možná tak lépe budeme překonávat dosavadní komplikace, jež nám v poslední době načrtl osud. Samozřejmě, bude třeba nejprve překonat (jak je výše psáno) problémy s pochybující a nesmělou Venuší. Ta je ve Štíru ve vyhnanství a planety v exilu nejlépe poznáme tak, že je integrujeme, česky vtáhneme do hry. Vracejme tedy do světa tvorbu, stabilitu, lásku (a další příznivé emoce), neposuzujme tolik podle prvního dojmu, dejme lidem a událostem šanci, podporujme vzájemnost, projevujme laskavost. Tam, kde to jde, víme, není radno překračovat hranice.

Venuši objevíme i v polosextilu se Sluncem (záležitost kraje týdne, zejména dnešního dne). Doba tedy přeje nesmělým začátkům, jasným, ale nekonkrétním (zatím ještě) návrhům, přátelským pobídkám, bodrým pošťouchnutím. Začátek je na nás a uvidíme, jak se rozjeté záležitosti budou dále vyvíjet a události posouvat. Všímejme si tak podnětů, které vydáváme, signálů, s nimiž se setkáváme a dejme prostor příležitostem. Venušansky nespěchejme, lehce trvejme na kvalitě, trochu víc na pohodě a nebojme se vyřčené ještě jednou zopakovat.

První den Venuše ve Štíru může právě být o potvrzování hodnot a stabilizaci kvalit. Důraz na vzhled, projevy, sílu argumentů, ale i větší nákupy a potřebu přijetí (versus nespokojenost ale spíš smutek z nepřijetí). Výstupem na konci dne by měla být celkem jasná představa o tom, co chceme a kterak to potřebujeme formovat.

Mgr. Ondřej Habr, astrolog a astropsycholog
https://www.facebook.com/ondrej.habr

You may also like...