Kempování s novým Volkswagenem California

Uvedení nové Californie je v segmentu kempovacích vozů událostí roku. Volkswagen Užitkové vozy nyní zahajuje předprodej zcela nově vyvinutého kempovacího MPV.

Turbodiesel i benzín

Poprvé jsou všechny verze modelu California vybaveny dvěma posuvnými dveřmi – tím se výrazně zvětšuje flexibilita využití vozu při kempování, a především v každodenním provozu. Zákazníci mohou model California již objednávat ve třech verzích výbavy „Beach Camper“, „Coast“ a „Ocean“ s kuchyňkou a homologací jako obytný automobil. Do konfigurátoru jsou zařazeny rovněž verze „Beach“ a „Beach Tour“ homologované jako osobní automobil. Bez ohledu na verzi výbavy zajišťuje hospodárný pohon buď turbodiesel (TDI) 2,0 litru s výkonem 110 kW (150 k), nebo dvoulitrový zážehový motor TSI s nejvyšším výkonem 150 kW (204 k). V obou případech zahrnuje sériová výbava automatickou dvouspojkovou převodovku (DSG).


Calfornia Beach

Vstupní bránou do světa modelu California je výbavová linie Beach homologovaná jako osobní automobil. V podstatě se jedná o Multivan s manuálně výsuvnou střechou. California Beach nabízí šest sedadel (2+2 samostatná sedadla ve druhé a třetí řadě) a dvě lůžka pod výsuvnou střechou, kterou lze manuálně otvírat a zavírat pomocí nového mechanismu se snadným ovládáním.

Chytrá domácnost na kolech

Všechny verze (výjimkou je California Beach) jsou vybaveny novou jednotkou pro ovládání kempovacích funkcí. Všechny funkce relevantní pro kempování jsou zobrazovány na pětipalcovém dotykovém displeji integrovaném v obytné zóně a mohou být jeho prostřednictvím ovládány. V závislosti na výbavě se jedná například o informace o stavu čerstvé a odpadní vody, funkce osvětlení v interiéru, stav napájení v elektrické síti, chladničku a nezávislé topení. Současně lze velkou část těchto funkcí ovládat také prostřednictvím aplikace „California“ na chytrém telefonu nebo aplikace v informačním a zábavním systému vozidla, na jehož displeji lze navíc zobrazit také ukazatel náklonu při uvádění vozu California do vodorovné polohy. Californa se tak promění v chytrou domácnost na kolech.

Auto podle vašich představ

Předprodej nového modelu California u českých autorizovaných prodejců značky Volkswagen Užitkové vozy byl již zahájen. První vozy budou dodány ve druhé polovině letošního roku. Zájemci si mohou nový model California individuálně nakonfigurovat podle vlastních představ na konfigurator.vw-uzitkove.cz/models/. Všechny verze modelu California na českém trhu mají prodlouženou záruku na 2+3 roky, resp. 200 000 kilometrů v sériové výbavě.

Bohumil Brejžek
Foto Volkswagen

You may also like...