Světové novinky Bose: wireless špunty s ANC i hlasovým ovládáním a soundbar s Dolby Atmos

Po letošním uvedení produktů spadajících do nejvyšší kategorie audio produktů představila společnost Bose další novinky. První z nich jsou cenově dostupná bezdrátová sluchátka do uší QuietComfort Earbuds s vynikajícím typickým zvukem Bose, technologií potlačující aktivně ruchy z okolí (ANC), možností bezdrátového dobíjení a vlastním hlasovým ovládáním, s jehož pomocí lze snadno spouštět všechny klíčové funkce. Druhou novinkou je kompaktní soundbar Bose Smart Soundbar, který je primárně určen pro poslech filmového zvuku včetně Dolby Atmos. K vytvoření prostorového zvuku využívá speciální tlakové reproduktory a odrazy od stěn a stropu. Zároveň poslouží výborně i pro poslech hudby. Snadno ho lze začlenit do komplexního bezdrátového rozvodu hudby v bytě či domě.  

Sluchátka Bose QuietComfort Earbuds

Přesto, že QuietComfort Earbuds přicházejí s velmi překvapivě nízkou cenovkou, přinášejí funkce, které dosud žádná sluchátka Bose nenabízela. Mezi ně patří například vlastní technologie hlasového ovládání. Díky ní může uživatel „s rukama v kapsách“ přijmout nebo ukončit hovor, ovládat hlasitost reprodukce i potlačení ruchů z okolí nebo spustit či ukončit transparentní mód, který mu umožňuje komunikovat s okolím bez vyndání sluchátek z uší. Hlasové ovládání není závislé na žádném chytrém hlasovém asistentovi, vše zajišťuje vlastní technologie Bose. Ovládání se aktivuje se hlasovým příkazem „Hey headphones“ a dále probíhá pomocí předem definovaných anglických povelů, jejich seznam najdou uživatelé v nové aplikaci Bose QC Earbuds. Ta vznikla právě u příležitosti uvedení těchto sluchátek a ve srovnání s dosavadní aplikací nabízí mnohem větší možnosti. Ovládat klíčové funkce je samozřejmě možné i pomocí dotykových plošek špuntů, každý z nich nabízí čtyři různá gesta, jejich funkce lze upravit v aplikaci.

Bose QuietComfort Earbuds jsou zároveň první sluchátka Bose, která nabízí bezdrátové QI nabíjení. Špičkový zvuk a vynikající kvalitu ANC je v případě Bose téměř zbytečné zdůrazňovat. Přesto především z pohledu výkonosti ANC a zvuku zůstávají na špičce již dříve představená sluchátka do uší Bose QuietComfort Ultra Earbuds.


Sluchátka jsou malá a pro pevné a přesto pohodlné upevnění v uších využívají v Bose osvědčenou kombinaci dvou silikonových částí, přičemž každá z nich je v balení přiložena ve třech velikostech. To otevírá jejich potenciál při sportu, a to zvlášť v kombinaci s kvalitním transparentním módem, který umožňuje vnímat při běhu okolní dění. Při používání venku je nerozhodí déšť ani pot, specifikace IPX4 zaručuje jejich odolnost proti stříkající vodě. Na jedno nabití vydrží hrát až 8,5 hodiny a z pouzdra, které se dobíjí 20 minut, je možné je dobít na dalších přibližně 21 hodin poslechu.

Sluchátka Bose QuietComfort Earbuds byla uvedena ve třech barvách – černé, zakouřené bílé a fialkové „chilled lilac“. Na našem trhu by se měla objevit s největší pravděpodobností již začátkem října, jejich doporučená koncová cena bude 5 290 Kč.

Chytrý Bose Smart Soundbar s Dolby Atmos

Druhou zářijovou novinkou Bose je kompaktní chytrý soundbar. Mezi jeho přednosti patří vynikající reprodukce a schopnost vytvoření prostorového zvuku, ke kterému využívá odrazy od stěn a stropu. Díky tomu dokáže při sledování filmů s plnohodnotnou zvukovou stopou Dolby Atmos reprodukovat i efekty přicházející k uším posluchačů shora. Bose Smart Soundbar lze jednoduše začlenit do domácího zvukového systému založeném na aplikaci Bose, která umožňuje ovládání hudby a zvukových zón v celém domě. Komě  toho je soundbar plně kompatibilní s Apple AirPlay 2, Spotify Connect a Chromecast. Při reprodukci filmového zvuku využívá prvky umělé inteligence, a to pro zlepšení srozumitelnosti dialogů a také pro technologie Bose TrueSpace. Ta dokáže vytvořit prostorový zvuk i u starších filmů se zvukovou stopou stereo nebo 5.1.


Samotný kompaktní soundbar dokáže vytvořit velmi působivé basy i prostorové podání. Pokud by uživatel chtěl ještě intenzivnější zážitek, může ho doplnit o bezdrátový subwoofer či bezdrátové zadní satelitní reproduktory Bose. Velmi zajímavou variantu nabízí také kombinace soundbaru a otevřených sluchátek Bose Ultra Open Earbuds, které mohou po propojení v aplikaci fungovat právě jako zadní reproduktory.

Smart Soundbar se v nabídce zvukových lišt Bose řadí za špičkový model Bose Smart Ultra Soundbar, který nabízí více reproduktorů, ještě intenzivnější prostorový zážitek a také možnost přesné kalibrace, která nastaví reprodukci přesně podle prostorové dispozice konkrétní místnosti.

 Bose Smart Soundbar bude na našem trhu dostupný začátkem října. K dispozici je v elegantním černém provedení, jeho doporučená koncová cena bude 14 990 Kč.

You may also like...