Astrologova neděle 29.9.2024 – Konkrétně

Dnes už aspekty běží k úternímu novu a zatmění na 10. stupni Vah. Jsou situace, které jsou dány a v těchto dnech se formuje, za jakých událostí se stanou. Ano, pravděpodobně vždy můžeme udělat něco dobrého pro sebe, lidi kolem a svět jako takový a bude to mít cenu.

Ke konjunkci Slunce – jižní uzel ve Vahách se přidává i Merkur. Dobrá, víme, co chceme (nebo se o to úspěšně snažíme) a nyní se nám dostává do rukou know-how, nástroje, jejichž prostřednictví se můžeme pokusit. Osud nám někoho postrčí do cesty, otevře náhodou možnost, ukáže cestu. Nebo se dostaví malé dítě a ve vší prostotě prostě napoví. Následující dva dny nebudou tolik o pohybech, jak by se na první pohled zdálo, ale o přemýšlení, diskutování, vědomém (nebo podvědomém) vybírání variant. Změny nám klepou na dveře (někde už proběhly) a jsme rozhodně nestabilní. A poučka říká, že právě v časech nestability se nemáme pokoušet ji zachraňovat, ale úkolem je vyjít a vykročit. I kdyby to mělo být zdánlivě nesmyslné. Merkur nám dodal přece informace a ty je třeba použít.

Trigon Mars – Saturn nám na tu naši cestu mává a říká, že pokud budeme v sobě stabilní a vytrvalí, pokud vybereme dobré plány, pokud se naučíme zvládat problémy a pokud se nebudeme bát, můžeme toho hodně zvládnout.

Jsou před námi celkem důležité úkoly a když se zamyslíme, můžeme zjistit, že máme v rukou hodně trumfů. Jistotu, tu ne. Ale pocit, že jsme na dobré cestě, to ano.

Konkrétně budeme tedy vystaveni nutnosti zareagovat na změny, které jsme nevyvolali. Také bychom se měli zamyslet, leccos jednoznačného a jasného máme před očima, jděme do toho, ať je to práce, vztah, úkol, řešení, rozhodování. Nemusíme také udělat nic a čas nás vede k tomu, abychom využili den prakticky, pragmaticky a činorodě. Zkusme to a výsledky se dostaví.

Mgr. Ondřej Habr, astrolog a astropsycholog
https://www.facebook.com/ondrej.habr

You may also like...