Astrologovo pondělí 30.9.2024 – Co jsme si to objednali?

Pojďme se podívat, jakými konstelacemi končí září. Na první pohled mě zaujala konjunkce Merkuru s jižním uzlem ve Vahách. Tato konstelace jasně ukazuje na návraty. Na hledání stability. Na vysvětlení, kterých se nám dostane a na poučení, jež přijmeme. Na rady, na hluboké sdílení. Takové, které vede ke kořenům a podstatě věcí. Dnes nic nového pravděpodobně nevyjde, pokud to nebude součástí hlubokých přání, kvalitních domluv, pevných dohod. Jsou možná kvalitní dobrá setkání, pochopení, předané informace.

Dispozitor Merkuru je Venuše ve Štíru. Tak je tedy možné, že se konečně k něčemu podstatnému rozhodneme na základě silného přesvědčení v kombinaci s emocemi. Dnešek bude každopádně výrazný a je možné, že některé jeho události si budeme déle pamatovat.

Dnes je také přesný trigon mezi Marsem a Saturnem na 15. stupních Raka a Štíra. Saturn je retrográdní, Mars naopak celkem rychlý a direktní. Tady nás čeká citová a emoční stabilita. Také ale empatie a chuť něco podniknout nejen pro sebe a lidi okolo. Pro sdílení blízkosti, pro pomoc a podporu bude důležité začít gestem, které bude založené na sdílení nebo vytvoření pocitu sounáležitosti. Jinak to samo nepřijde. Trigon je i celkem rodinně nasměrovaný, nebudu daleko, pokud budu silné rodinné události. Budeme-li chtít, aby si nás nebo něco z toho, co říkáme, někdo pamatoval, spojme fakta s projevenými city nebo emocemi. Dnešek je tak dobrý pro nové vztahové, smluvní nebo společenské etapy našeho života. To, co se bude dít (nebo spíš to, co budeme zažívat), může často být výsledkem našeho minulého působení, účinkování nebo práce. Takže můžeme sledovat, jak máme to, co jsme chtěli nebo si svým jednáním a působením objednali.

Dnešek je lepší zažít v kontaktu s lidmi, prožít aktivně. Dobré je dnes se nebát ptát a jednat. Slova mají tu správnou váhu a činy se dají pochopit.

Mgr. Ondřej Habr, astrolog a astropsycholog
https://www.facebook.com/ondrej.habr

You may also like...