Dinosauria Museum Prague slaví třetí narozeniny, zve na speciální program a výhodné vstupné

Jedinečné muzeum, ve kterém si návštěvníci mohou na vlastní oči prohlédnout až 154 milionů let staré kostry dinosaurů, slaví 4.–6. října své třetí narozeniny. Při té příležitosti si nachystalo zvláštní program a zlevněné vstupné.

Od pátku 4. října až do neděle 6.10. nabízí Dinosauria v rámci svých narozeninových oslav zvýhodněné vstupné pro všechny za 199 korun, 3D vytištěnou dinosauří lebku ke každé odehrané VR hře a také komentované prohlídky s paleontologem. Návštěvníci si také mohou užít workshop Dinosauří svět s LEGO WeDo, během kterého si pohrají s programovatelnou stavebnicí nebo postaví LEGO Dinopark jen za 150 korun.

Za poslední tři roky jsme muzeem provedli nespočet návštěvníků. Největší potěšení nám přináší, že můžeme naše nadšení z prehistorického světa předávat dětem a všem, kteří k nám přijdou s touhou poznávat. Těšíme se na všechny, kteří k nám přes narozeninový víkend dorazí buďto opětovně anebo poprvé,” zve na návštěvu Dinosaurie paleontolog Štěpán Pícha.

V Dinosauria Museum Prague na návštěvníky čeká na 4000 metrech čtverečních nespočet realistických modelů i skutečných dinosauřích koster, unikátní sbírka minerálů čítající 6000 exponátů a také hry pro malé i velké ve virtuální realitě, díky kterým se vydají 80 milionů let zpět do druhohor nebo hluboko do temného podzemního labyrintu.

VR hry pro malé i velké

Stačí si jen nasadit VR brýle a nechat se pohltit jednou ze tří her: hra Dinosauři VR díky nejmodernější technologii 5D vjemových efektů přináší pocity hrdinů dobrodružných filmů jako Cesta do pravěku nebo Jurský park. Ve hře The Lost Lab zase získáte vícesmyslový zážitek podobný únikové místnosti. Přenese vás do temného strašidelného podzemí a prověří vaše schopnosti i týmovou spolupráci při prozkoumávání prostor ztracené laboratoře. A hra Last Stand vás zavede do světa zamořeného zombies, které ovládají svět – a vy jste jedinou šancí na jeho záchranu! Zážitek ze hry nebude jedinou odměnou – pokud si některou z VR her zahrajete během narozenin Dinosaurie, dostanete 3D vytištěnou dinosauří lebku podle skutečné předlohy!

Geosvět okouzlí milovníky minerálů i fosílií

Na své si v Dinosaurii přijdou i milovníci minerálů. V takzvaném Geosvětě najdete 6000 exponátů, které pochází z 25 výprav do 20 různých zemí světa. Všechny byly ručně nalezeny, vykopány, vyčištěny, zformátovány, vyleštěny nebo vybroušeny. Jsou mezi nimi zkameněliny trilobitů, drahokamy, minerály, meteority různých velikostí od několika gramů po desítky kilogramů v různých druzích a typech, největší známá jeskynní perla na světě anebo také zkamenělá dřeva z doby karbonu a permu.

Dinosaura Museum Prague je součástí outletového a zábavního centra POP Airport. To najdete nedaleko Letiště Václava Havla a je dostupné jak autem, tak i městskou hromadnou dopravou. Muzeum je otevřeno je každý den od 10 do 20 hodin.

You may also like...