Multimediální show Vzkříšení otevře po více než dvaceti letech Novou Spirálu

Legendární divadlo Spirála, dnes multižánrový kulturní prostor Nová Spirála, vítá po více než dvaceti letech opět své diváky. Novou etapu této unikátní černé kruhové stavby napíší představení jako hudební multimediální show Vzkříšení, činoherní představení Madisonské mosty, varietní show The Saturn Revue nebo tenorista světového formátu Pavel Černoch za hudebního doprovodu Janáčkovy filharmonie Ostrava. Prostor zde najdou i akce třetích stran jako TEDx nebo japonský DJ Ryoji Ikeda. Nová Spirála se stává místem, kde mají prostor všechny umělecké žánry, ať už činohra, muzikál, nový cirkus, opera, sportovní nebo multimediální show. 

Prostor nabízí unikátní kruhový sál s otočným jevištěm k vystoupením všech žánrů. Umělci zde nastupují či vystupují na scénu přímo mezi diváky z hlediště. 

Multižánrový prostor bez limitu 

Dominantou unikátního kruhového sálu s 360° hledištěm a kapacitou 800 míst je jeviště se soustřednou točnou, které umocní zážitek z každé akce stejně jako fakt, že v Nové Spirále nezůstává u žádného představení divákům nic skryto. Umělci zde nastupují či vystupují na scénu přímo mezi diváky z hlediště, což zajišťuje dokonalou interakci mezi divákem a vystupujícími umělci. Nově zde vznikla také malá scéna pro menší hudební, divadelní a další umělecká vystoupení nebo firemní akce s kapacitou až 300 diváků. Nová Spirála je zároveň místem pro začínající talentované umělce, kterým dá prostor pro osobní růst stejně jako je otevřena všem zajímavým projektům z České republiky či zahraničí pro hostování.

„Možné žánrové rozpětí Nové Spirály je skutečně široké, ať už se jedná o naší vlastní programovou tvorbu nebo nabídku třetích stran, tedy našich budoucích nájemců s komerčními projekty. Věříme, že se budova rychle etabluje na poli špičkových eventů a vedle již zrekonstruovaných Křižíkových pavilonů či budovy Bohemia na Výstavišti skvěle doplní portfolio prostor k pronájmu na nejrůznější akce stejně jako si najde cestu do srdcí všech diváků v rámci vlastní programové nabídky,“ říká Tomáš Hübl, předseda představenstva Výstaviště Praha, a.s.


Tým Nové Spirály

Tým Nové Spirály byl postupně sestaven z profesionálů, kdy každý jeden člen týmu nabízí mnohaleté zkušenosti ať už z oblasti produkce, marketingu, médií, divadelní dramaturgie a dalších oborů. Dohromady tvoří profesionální celek s cílem přinášet unikátní představení pro všechny generace, a to jak pro české, tak i zahraniční publikum.

„Základní tým Nové Spirály se skládá z jedenácti členů, kteří zajišťují technický, organizační a programový chod multižánrového kulturního prostoru. Jsem velmi pyšný na to, jak zkušenou, zodpovědnou a osobně zaujatou sestavu lidí se podařilo dát dohromady. I když na naši zaoceánskou loď nastupovali postupně, každý v jiné fázi rekonstrukce budovy a přípravy programu, všichni se s chutí pustili do práce a pečlivě připravují loď k vyplutí,“ komentuje tým Jan Makalouš, ředitel Nové Spirály.

Prostor mnoha žánrů

„Program vytváříme pro širokou veřejnost všech generací a žánrových preferencí. Přestože je činnost Nové Spirály velmi široká, hlavním spojujícím prvkem celého programu je vysoká dramaturgická úroveň a spolupráce s etablovanými i začínajícími umělci. Díky specifickému prostoru, nejnovějším technologiím a bohatému, často unikátnímu programu, aspiruje Nová Spirála na specifický provoz v celém středoevropském prostoru,“ doplňuje Lukáš Vilt, programový manažer Nové Spirály.

Opulentní show Vzkříšení startuje novou éru pražské legendy

Jaké to bylo a kam Nová Spirála míří, to vše představuje hudební show Vzkříšení. Magické místo, které po více než dvaceti letech ožívá za zvuků živého orchestru a světových hitů od Madonny, Nirvany, Spice Girls, Amy Winehouse, Robbieho Williamse nebo Adele kde chybět ale nebude ani pocta a vzpomínky na legendární muzikál Jesus Christ Supertar Ježíše. Dvacet celosvětově známých, živě zahraných písní z pod taktovky Českým lvem ověnčeným Kryštofem Markem a Daliborem Bártou, doprovodí špičkové technologie, mapping i dechberoucí akrobacie.

Show, která vás ohromí! Nechte se unést do světa plných emocí, vjemů a pocitů. Duch Nové Spirály vás vezme do neznámých krajin fantazie, neobjevených světů vizuálních kouzel. Duch, který miluje slávu, potlesk, světla ramp a všechny diváky. Uslyšíte komorní kytarovky, zastaví se vám dech při velkých tanečních scénách nebo muzikálových výstupech a oči budou přecházet z měnící se scény a nálady. Večer, kdy se může stát cokoli! Neopakovatelná atmosféra bez hranic. Jedinečná atmosféra, která se dotkne každého s vás.

Tvůrčí tým a fakta:

Režie: Karel Hrivňák
Hudební režie: Sára Bukovská
Dirigent: Dalibor Bárta, Kryštof Marek
Choreografie: Lukáš Vilt, Linda Stránská
Pohybová spolupráce: Kateřina Marie Fialová
Dirigent: Kryštof Marek
Výtvarník kostýmů: Andrea Pavlovičová
Scénografie: Martin Šimek
Premiéra: 3. 10. 2024
Počet repríz: 60 

Nová Spirála nabídne prostor pro komerční využití i vlastní program 

V rámci vlastního programu nabídne Nová Spirála čtyři základní kategorie:

  • Divadlo(činohra, muzikál, dětská představení, opera, balet, pantomima, kombinace formátů a alternativní směry).
  • Hudbu(koncerty všech žánrů; od klasiky s velkými orchestry, přes operu, jazz, folk, indie, soul, až po rock, pop, elektrickou muziku a techno).
  • Show / speciální projekty (talkshow, burleska a kabaret, módní přehlídky, nový cirkus, inovativní světelné show, videomapping, audiovizuální a virtuální projekce).
  • Event (tanec, akrobacie, bojové sporty, přednášky, konference, školení, veletrhy).

Vedle vlastního a koprodukčního programu bude Nová Spirála otevřena také zajímavým komerčním projektům nebo běžným podnájmům.

  • Podnájem pro uzavřené akce – např. firemní akce a večírky.
  • Podnájem pro veřejnost – kulturně společenské akce. 

„Nová Spirála nemá být prostorem, který konkuruje současné divadelní scéně. Vzniká zde žánrově a prostorově specifický objekt, který funguje zcela nezávisle vedle současné scény a v dobrém slova smyslu ji doplňuje a obohacuje,“ uzavírá Jan Makalouš.

You may also like...