Astrologovo úterý 1.10.2024 – Merkur jako posel i prostředník

Merkur se doslova před pár hodinami sešel se Sluncem a po většinu dne se bude pohybovat v orbisu s místem zítřejšího zatmění Slunce. Luna ještě na svoje setkání se Sluncem nedorazila, najdeme ji na posledním dekanu Panny. Venuše se blíží do trigonu s Marsem a Saturnem, přesný aspekt ale vytvoří až po novoluní (a zatmění).

Vnímáme, že je rozehrána důležitá hra. Týká se průběhu našich důležitých událostí, které se dějí už týdny a měsíce. Nyní se zdá, že gradují, našim úkolem je si všímat detailů a v pravou chvíli říci, co je třeba a dát najevo vlastní postoje.

Včera během konjunkce Merkuru s jižním uzlem jsme byli tak trochu konfrontováni sami se sebou, se svými postoji, vizemi a přáními. Zjistili jsme, co půjde a co není beze změny průchodné. Včera byly každodenní situace dosti nestabilní a jistoty nepřicházely z vnějšku, ale měli jsme je (znovu)objevit v nitru.
Dnešní konjunkce Merkur – Slunce je už o vyjádřeních a konkrétní realizaci. Pokud je vše jasné, není třeba otálet. Leccos vyšlo najevo a je vhodné jednat, pravděpodobně další informace už nepřijdou.
Luna v Panně nám ještě zajištuje stabilitu tam, kde budeme konkrétní a jednoznační. Můžeme tak to, co k nám přichází a o čem víme, vnímat jako podněty k řešení.

Venuše dorazí do trigonu s Marsem v Raku a Saturnem v Rybách poněkud pozdě. Nov bude 2.10., trigon se Saturnem v teprve pátek a Marsem až příští úterý. Nebudeme tak ve svém jednání moc jistí, bude třeba si průběžně doplňovat empatii v jednání (Mars v Raku) a víru v cíle (Saturn v Rybách).

Merkur je tu během těchto dnů jak prostředníkem, tak i symbolickým poslem bohů. Když to jde, jednejme a pokud to půjde, naslouchejme. V ideálním případě spojme obojí dohromady.

Mgr. Ondřej Habr, astrolog a astropsycholog
https://www.facebook.com/ondrej.habr

You may also like...