Probio a Eska: Upečte si vlastní chleba na Biojarmarku

Návrat dětí do školy znamená, že přichází podzim a s ním i více času doma. Čím si ho zpříjemníte? Co nového se letos naučíte? Co třeba si konečně upéct domácí chléb? Znalosti, osvědčené rady a zkušenosti můžete získat na Biojarmarku, který se koná v sobotu 5. října v na dvoře Národního zemědělského muzea v Praze na Letné. Letos se ho účastní společnost Probio, přední výrobce biopotravin a českých biomouk, ve spolupráci s restaurací a pekárnou Eska Karlín.

U společného stánku společnosti Probio a restaurace Eska ochutnáte pohankové lívance a pomazánky na kváskovém chlebu. Vyhlášený kváskový chléb „33“ a „66“ upečou pekaři z Esky, kteří vám s radostí prozradí, jak stejného výsledku dosáhnout i doma.


Pečení kváskového chleba totiž není nic složitého, když máte správný recept a kvalitní mouky. V Esce pečou chléb z celozrnné žitné, pšeničné, špaldové a z chlebové mouky od Probia. Chlebová mouka stojí zhruba někde v polovině mezi moukou hladkou a celozrnnou. Má výrazné aroma, tmavší barvu a chléb se z ní peče nejlépe.

Společný stánek Probia a Esky se ponese v duchu kváskového pečení. Můžete si tu postup vyzkoušet i nakoupit kvalitní biopotraviny, biomouky a pohanku a pak se pustit sami doma do pečení. Domácí chléb je totiž nejen lahodný, ale také zdravější než kupovaný a tvoří jedinečnou vůni domova. Tak na viděnou na Biojarmarku.

You may also like...