Trhy s kryptoměnami pokračují v růstu díky údajům o inflaci

Trhy s kryptoměnami pokračovaly v růstu i minulý týden, když data o výdajích na osobní spotřebu v USA, což je preferovaný ukazatel inflace pro Federální rezervní systém (Fed), vyšla nižší, než se očekávalo.

S klesající inflací se pozornost Fedu pravděpodobně přesune k podpoře amerického pracovního trhu, který v poslední době vykazuje známky oslabení. Údaje o volných pracovních místech (JOLTS), změna zaměstnanosti podle ADP a hlavní údaje o nezemědělské zaměstnanosti mohou tento týden výrazně ovlivnit směr akciových i kryptoměnových trhů.

Další pozitivní zprávou pro americký kryptoměnový průmysl bylo minulý týden veřejné prohlášení viceprezidentky Kamaly Harrisové, která poprvé veřejně slíbila podporu blockchainovému průmyslu a dalším nově vznikajícím technologickým odvětvím, pokud bude v listopadu zvolena prezidentkou.

S tím, že Donald Trump již dříve ve své kampani vyjádřil podporu americkému kryptoprůmyslu, by výsledek nadcházejících prezidentských voleb mohl být pro kryptoměny pozitivní, ať už vyhraje Trump nebo Harrisová.

Analýza bitcoinu

Bitcoin kriticky překonal nedávnou úroveň odporu 65 000 USD a vytvořil „vyšší maximum“, což ukazuje, že současná rally má momentum a mohla by pokračovat v růstovém trendu.

Analytici nyní sledují, zda se podaří výrazně prolomit úroveň odporu 70 000 USD. Průlom této hranice by mohl posílit důvěru, že období cenových výkyvů po halvingu skončilo a nový býčí trh začíná znovu nabírat sílu.

Říjen bývá historicky jedním z nejvýkonnějších měsíců pro cenu bitcoinu. S uvolněnější globální měnovou politikou ze strany USA i Číny a s podporou kryptoprůmyslu jak od republikánů, tak demokratů, by letošní říjen mohl být také pozitivní.

Simon Peters, tržní analytik společnosti eToro.

Toto sdělení slouží jako marketingová komunikace a neměla by být považována za investiční poradenství, osobní doporučení ani nabídku či pobídku k nákupu nebo prodeji jakýchkoli finančních nástrojů. Tento materiál byl připraven bez ohledu na jakékoli konkrétní investiční cíle nebo finanční situaci a nebyl připraven v souladu s právními a regulačními požadavky na podporu nezávislého výzkumu. Jakékoli odkazy na minulou výkonnost finančního nástroje, indexu nebo balíčkového investičního produktu nejsou a neměly by být považovány za spolehlivý indikátor budoucích výsledků.

You may also like...