Astrologova středa 2.10.2024 – Od nejistoty k jistotě

Nov je tentokrát ve znamení Vah, setkává se Slunce s Lunou, v širší konjunkci je i Merkur, Lilith a jižní uzel. Celou situaci bychom, kdybychom na ni hleděli povrchně, mohli nazvat Na nestabilitu a nejistotu odpovídáme jasnými kroky, byť by byly kontroverzní. A skutečně, máme již dost nejednoznačností, nechceme už trpně přihlížet a nacházíme tak cesty k tomu, abychom si zorganizovali život, případně jeho část nebo aspoň malý úsek tak, abychom mohli směřovat k jistotě.

Nemyslím, že je zle, nepředpokládám, že bude hůř. Vidíme jen jasněji to, co bylo skryto. Jednáme často spontánně ve svém vlastním zájmu. Pokud zapomeneme na důsledky a souvislosti, snadno se naše dobré úmysly mohou obrátit proti nám. Na cestě od nejistoty k jistotě potřebujeme pokoru a uměřenost stejně tak jak prostou autenticitu.

Pokud bychom hledali skutečné potíže, počkejme si na konjunkci Luny s Lilith (pozdě v noci na čtvrtek) v podobě úzkostí a obav zejména tam, kde nebyla dodržena pravidla a porušeny dohody. Další konflikty pak přinese konjunkce Merkuru s Lilith (první polovina dnešního dne) v podobě nedorozumění a selhání v komunikacích a v dezinformacích. A problémy s realizací a spoluprací se dostaví při konjunkci Slunce s Lilith (ve čtvrtek ráno).

Někoho se události týkají méně, někoho víc. Kdo najde ve vlastním horoskopu planety nebo body na cca 5. až 15. stupni kardinálních znamení planety, ten zažije silnější podněty, kdo takové planety nevlastní, tomu se nic významného zpravidla dít nemusí.

Abychom si to shrnuli. Nov je moment konce i začátku. Můžeme tedy od něčeho upustit nebo se pustit do nového. Novoluní je ve Vahách, události se tedy mohou týkat kolektivních kvalit. Toho, jak se prezentujeme, toho, jaké smlouvy (i se sebou) uzavíráme, toho, jak kvalitní vztahy máme a kterak je naplňujeme. Výjimečně se nedíváme na obsah toho, co se děje, ale víc hledíme na formu, na té nám záleží.

Vnímáme tak citlivě nerovnost, nestabilitu, ale také spolupráci, vzájemnou podporu a prospěšnost, nevýhody nerovných smluv a výhody soužití a sounáležitosti.

Je šance přehodnocovat smlouvy, přepisovat pravidla, dávat do pořádku vztahy, dohody a plány, vyrovnávat se s problémy, hledat společná řešení.

Pokud budeme hledět na plány nepateticky, dnešek bude přát silným spojenectvím, dobrým dohodám, věrným srdcím a loajálním partnerům. Můžeme dát najevo spokojenost, můžeme žádat více, máme-li na to nárok, můžeme se rozdělit, máme-li přebytek. Dnešní den není o nás a individuální identitě, dnes si daleko více uvědomujeme své partnerské, párové, vztahové a skupinové kvality a dáváme to náležitým způsobem najevo.

Mgr. Ondřej Habr, astrolog a astropsycholog
https://www.facebook.com/ondrej.habr

You may also like...