V Praze dnes začíná NHL. Největším favoritem na Stanley Cup jsou Edmonton Oilers

Už tento pátek odstartuje nový ročník NHL. Nejslavnější hokejová liga startuje v zemi mistrů světa dvěma zápasy Buffala (2,95:1) a New Jersey (2,02:1). Stanley Cup bude obhajovat Florida (10:1), která v sedmém finálovém zápase finálové série díky gólu Sama Reinharta přehrála Edmonton (9:1) a oslavila tak svůj první titul v historii. Oba zmíněné celky jsou největšími favority na zisk Stanley Cupu. Dále po nich podle bookmakerů následuje Dallas (13:1), NY Rangers (13:1), Carolina (14:1) a Colorado (14:1). Největším papírovým outsiderem je San Jose (350:1) a před ním Anaheim Ducks (220:1), kde je nově kapitánem známý tvrďák Radko Gudas. 

Fanoušky nabuzené triumfem na mistrovství světa jistě zajímá především česká stopa zlatých hochů. David Pastrňák patří mezi papírově nejvýraznější tváře nové sezóny. Po nově jmenovaném kapitánovi Toronta Austonu Matthewsovi (2,1:1) je spolu s Connorem McDavidem druhým největším favoritem na nejlepšího střelce základní části (8:1). Zároveň je také pátým největším favoritem na vítěze kanadského bodování (15:1). Téměř jistotou je, to, že se mu povede v základní části alespoň jeden hattrick (1,12:1), případně dva a více (1,55:1). Bez šance na alespoň jeden hattrick není ani další zlatý útočník Martin Nečas – u toho bookmakeři stanovili kurs 1,84:1.

Jak si vedou další z mistrů světa? Bude „školník“ Gudas, zase řádit a škrtit jako v zápase s USA a stane se v této sezoně nejtrestanějším hráčem NHL? I na to bookmakeři pamatovali a stanovili kurs 25:1. Mnohem pravděpodobnější je, že obdrží alespoň 100 a více trestných minut (3:1). Na MS v Praze téměř neprůstřelný Lukáš Dostál zase podle bookmakerů udrží alespoň jedno čisté konto v kursu 1,7:1. Bez šancí není ani to, že bude mít procentuální úspěšnost zákroků 91 % a více (2,3:1).

„NHL začíná v Praze a máme se na co těšit. Favoritem na titul v této sezóně jsou Oilers (9:1), kterým pohár v posledním sedmém finálovém zápase po třech výhrách v řadě jen těsně proklouzl mezi prsty. Kapitán Connor McDavid je horkým kandidátem na vítěze kanadského bodování, tým nemá aktuálně větších slabin ani směrem dozadu. Jejich prvenství minimálně v Pacifické divizi základní části nemusí být špatnou volbou (2,25:1), postup do play-off je téměř jistotou (1,08:1). Tam jim ale znovu může zatopit silná Florida, či další z řady jiných favoritů. Puk na ledě dokáže být zrádný,“ říká Roman Kovařík, expert sázkové kanceláře Fortuna. 

„Zraky všech českých hokejových fanoušků se jistě budou upínat také na výkony zlatých hochů, díky nimž Česko zažilo euforii, jaká tu dlouho nebyla. Velkým lákadlem bude jistě David Pastrňák v drese Bostonu, který zařídil svým gólem zlato, a bez pochyby patří mezi top útočníky na světě – což se promítlo do šancí na to stát se nejlepším střelcem této sezóny. Zajímavé bude sledovat také výkony Anaheim Ducks nově pod taktovkou Radka Gudase,“ doplňuje Roman Kovařík.

běr z kursové nabídky:

https://www.ifortuna.cz/sazeni/hokej/nhl
https://www.ifortuna.cz/sazeni/hokej/nhl-zakl-cast-umisteni
https://www.ifortuna.cz/sazeni/hokej/nhl-stanley-cup-celkove-umisteni
https://www.ifortuna.cz/sazeni/hokej/nhl-postup-do-play-off
https://www.ifortuna.cz/sazeni/hokej-special/nhl-zakladni-cast

You may also like...