Astrologovo pondělí 7.10.2024 – Vesměs příznivé konstelace

Kouzlo Velkého trigonu, který přinesl vnímavý, uvolněný, místy až rozbředlý víkend s pravděpodobně hlubokými zážitky, kterých nebylo možno se dosytit, pomalu končí. Symbolicky bude pokračovat v trigonu Venuše – Mars ve vodních znameních (Štír, Rak), který zvolna nabíhá. Dá se říci, že v této konstelaci najdeme jak klid na fyzické rovině, možnost hlubších interakcí na rovině psychické, tak i možnost se posunout dál ve svých osobních těmatech a událostech na rovině intelektuální.

Tak jak trigon Venuše s Marsem přináší otevřenost a přijetí, je příležitost vyzkoušet, zda se nám povedou naše smělé plány a výzvy vůči (nebo se zapojením) druhých ve vztazích, práci atd. Přesný bude trigon až v úterý a tak máme dost času si i vyřešit vše, co potřebujeme a kde se obáváme nepřijetí.

Hezký je i sextil Jupiteru s Chironem. Prošli jsme si s nimi včerejším poněkud vypjatém Jodu, kde na vrcholu konfigurace byla Luna ve Štíru s jí vlastním perfekcionismem a sadismem diktovaných emocí. Tam jsme se na chvíli mohli bát, zda naše záležitosti vyjdou, zapochybovat o sobě a udělat bezdůvodně zbrklé pohyby. Nyní ale víme, že vše může dobře dopadnout právě tehdy, když budeme jistí a pokorní. Sextil také podporuje touhu po velkých věcech a dlouhých cestách.

Přece ale jen nebude vše dnes hladké, kvinkunx Slunce se Saturnem, to je ambiciózní konstelace a tak budeme usilovat, budovat, hledat termíny, snažit se za každou cenu domlouvat. V podkresu tak uvidíme, zažijeme nebo pochopíme, o co nám a těm kolem nás ve skutečnosti jde a na čem záleží. Možná tak budeme překvapeni.

Mgr. Ondřej Habr, astrolog a astropsycholog
https://www.facebook.com/ondrej.habr

You may also like...