Umělec MAXIM vyměnil malířské plátno za kožené bundy

Nadaný malíř Maxim Havlíček, uměleckým jménem MAXIM, představil v pražském butiku Egoist exkluzivní kožené bundy, které se staly jeho plátnem. Spojil tak své síly s francouzským návrhářem kožených přepychových modelů Isaacem Sellamem a vytvořil vskutku originální módní díla, která snoubí světy dvou umělců.

Česko-americký malíř MAXIM je známý ve světě i u nás. Jako malíř získal mezinárodní věhlas, vystavoval v Los Angeles, New Yorku, Londýně, Dublinu, Miami, Mexico City či Sydney. Svou první výstavu v Česku uspořádal v roce 2018 a jeho tvorba je charakteristická kaligrafií. Do svých obrazů vkládá myšlenky, pocity a emoce, které k němu přichází v daném okamžiku tvorby. Nyní však namísto tradičního plátna použil bílé kožené bundy pařížského návrháře Isaaca Sellama, jehož módní kousky najdete v multibrandovém butiku Egoist Fashion ve Štupartské ulici. Butik Egoist vznikl v roce 2009 původně jako dámský, s myšlenkou odlišit se od ostatních svou koncepcí i výběrem nabízeného zboží. Dnes nabízí streetovou módu a módu na denní nošení, ale i módu lehce avantgardní.


Issacův charakteristický styl  se vyznačuje kovovými sponami a kontrastními švy, mistrovství v technice mu umožňuje pracovat s komplikovanými kůžemi jako krokodýl či krajta. Spolupracuje s nejlepšími koželuhy a propaguje nové způsoby práce s materiálem. Díky tomu můžeme v jeho kolekcích vidět kousky nejen z exotických kůži, ale z kůže strečové, kůže všech možných barev a kůže fluorescenční či měnící barvu v reakci na teplo,” představuje jeho práci majitelka butiku Klára a dodává, že spojení MAXIMa s Isaacem přišlo tak nějak samo.

Pro MAXIMa, kterého na akci podpořila i značka Ploom, se bílé kožené bundy od Issaca staly výzvou a plátnem pro jeho tvorbu. Vznikly tak originální umělecké skvosty, které jsou nyní k dostání v butiku, kde visí na stěně a je k prodeji i jeden z jeho obrazů, který vychází ze stejné série. “Nechtěl jsem vsadit na jména zvučných značek, ale soustředil jsem se na návrháře malých kolekcí, které mají společného jmenovatele: nadčasovost, kreativitu, prvotřídní materiály i provedení. Sám se o módu zajímám a mám rád kolekce, které netouží oslovit masu lidí. Ani mě nevyhovuje módní diktát, naopak v módě hledám svobodu, hravost, kreativitu a hlavně se chci cítit sám sebou,” říká MAXIM.

You may also like...