Astrologovo úterý 8.10.2024 – Trigon Venuše s Marsem

Zdá se, že je tu pěkný den, skoro jako malovaný, chtělo by se napsat. Venuše ve Štíru v trigonu s Marsem v Raku přeje citovým záležitostem, hlubokému porozumění a pochopení toho, co se děje. Není to ale konstelace aktivní, víc se týká přijetí. Není o začátcích, ale ukazuje na přijetí, otevření se. Neměli bychom se tedy pouštět do nových věcí, ale spíš dávat najevo postoj, otevřít svoji duši. Ukázat na to, co už delší dobu probíhá, sdílet to, co nám běží hlavou. A věřme, že naše iniciativa (Mars v Raku) bude pochopena a přijata (Venuše ve Štíru).

Třetím do party je tady Saturn v Rybách, je ale poměrně daleko a je retrográdní. Poněkud kazí výsledný dojem a říká, že každému podle zásluh, každému se dostane spravedlivých výsledků podle toho, jak se choval poslední týdny a měsíce. Též poukazuje na to, že bychom měli přemýšlet o vlastní zodpovědnosti za to, co kolem nás probíhá a koneckonců i naše témata se často točí kolem toho, jak dovedeme být konkrétní a jednoznační. A tak bychom při tom všem pochopení a vzájemném objímání měli být sví a neměli slevovat z vlastních standardů.

Druhý příznivý trigon je mezi Merkurem ve Vahách a Jupiterem v Blížencích. Tento aspekt mluví o porozumění mentálním, o slovech, která se dostanou tam, kam byla směrována, o kamarádství, bratrství a vztazích. Aspekt říká, že je fajn mluvit o tom, co je důležité a že sami ne vždy víme, co důležité je. Tak bychom neměli svá slova cenzurovat a bát se vyslovit leccos překvapujícího nebo kontroverzního. Slova jdou před činy a teprve ty by měly ukázat na to, co potřebujeme dát najevo a promluvit.

I tady je tu ještě jeden ukazatel ve hře, je jím Chiron v Beranu v opozici s Merkurem a sextilu s Jupiterem. Ukazuje se tu neochota mluvit, již je třeba překonávat. Neochota sdílet a strach z dopadu slov a myšlenek, hromadí se tu zkušenosti z minulých zranění. Mysleme na to, až nám bude někdo sdělovat něco, co je z jeho úhlu pohledu důležité, buďme k němu laskaví.

Mgr. Ondřej Habr, astrolog a astropsycholog
https://www.facebook.com/ondrej.habr

You may also like...