Astrologova středa 9.10.2024 – Jupiter se otáčí

Jupiter se otáčí do zpětného pohybu a naše navigace se mění. Pozorujeme jiné úhly života a koncentrujeme se na jiné aspekty. Jupiter, náš vnitřní učitel nám tak v těchto dnech nabízí i možnosti změny přístupů, práce i vyhodnocení toho, jak se projevujeme. Můžeme se zastavit, pozorovat popřemýšlet. Možná o tom, kterak udělat náš svět přehlednější nebo se zamyslet nad tím, jak učinit svoje projevy transparentnějšími. Možná se objeví zajímavá myšlenka, možná přijde i Učitel, možná se spojí souvislosti.

Jupiter pomalu opouští příznivý trigon se svým aktuálním vládcem, Merkurem. Právě proto je tato otočka důležitá, nejspíš i proto se promítá i do konkrétních událostí a jejich detailů. Je to pravděpodobně i ten důvod, proč nám na detailech tolik záleží a potřebujeme je mít srovnané. Prosím, prostor k tomu se právě otevírá.

Jupiterská otočka je aspekt do velké míry izolující, vidíme teď dobře na to, jak se náš vnitřní svět setkává/ prolíná se světem vnějším.

Nadále fungují staré známé aspekty, trigon Venuše s Marsem ukazující na to, že vše jde, když se chce a že přijetí není věc neznámá i sextil Jupiteru s Chironem, konstelace analyzující naše pohyby, chování a procesy.

Dnešek nemá ambice ke změnám a vede spíš do nitra a ke zkoumání. Možná se nám připomene to, na co jsme zapomněli a ti, kteří doposud stáli mimo naši pozornost. Podívejme se na to, promluvme s nimi.

Mgr. Ondřej Habr, astrolog a astropsycholog
https://www.facebook.com/ondrej.habr

You may also like...