Astrologův čtvrtek 10.10.2024 – Když se ucho utrhne (Venuše na scestí)

S otočkou Jupiteru na chvíli nastal čas ticha, až jsme slyšeli, jak se kolo osudu otáčí. Jistě, byl to čas na změny, které v sobě uděláme, ale byl to i čas na to, abychom zjistili, kam se náš svět otáčí. Mohli jsme tak vypozorovat, co už smysl nemá a do čeho má smysl jít. K čemu (nebo komu) se otočit zády a kam čelem. Každý si doplní dům a souvislosti, ve kterém najde 21. stupeň Blíženců, kde se otočka odehrávala.
Jinak samozřejmě ticho není. Dobíhá trigon Venuše s Marsem ve vodních znameních, takže na pozadí událostí běží procesy pochopení a porozumění. Záleží jen na nás, kde a na co je použijeme v tom reálném světě.

Tématem číslo jedna je ale Venuše na vrcholu konfigurace Jod v opozici s Uranem. Jod podporují sextilem Chiron a Jupiter. Potenciálně brizantní a třaskavá konstelace založená na projevech Venuše.

Ta se potřebuje možná osvobodit, ale spíš emancipovat. Vnímá v této pozici velmi dobře (domnělé) prohřešky, křivdy, nesrovnalosti a nedokonalosti. A my samozřejmě ve větší nebo menší míře s ní. Řada z nás teď cítí, že je čas s tím něco (u)dělat. Venuše je ve Štíru, tedy pozor na nekonstruktivní a unáhlené akce (mohou být spontánní a nevratné), opatrně s nespravedlností, neberme nápravu do vlastních rukou, kooperujme. Nevysvětlujme (zbytečně) těm, kteří nechápou.

Může se stát, že budeme tlačeni do pro nás podivných situací a postojů. Není správná doba něco řešit. Je ideální čas dát najevo své postoje a dobře prodat to, co umíme a co nám jde. Nehledejme v tom hlubokou mystiku, v mnoha případech se utrhlo ucho džbánu a co jsme si tak rozlili, to si musí někdo vypít.

Mgr. Ondřej Habr, astrolog a astropsycholog
https://www.facebook.com/ondrej.habr

You may also like...