Cateringová společnost Vyšehrad 2000 oslavila v Obecním domě 30. let od založení

Společnost Vyšehrad 2000 a.s. působí na českém trhu od roku 1994. Od svého vzniku se zaměřuje na poskytování špičkových cateringových služeb a postupně se vypracovala mezi přední firmy v oblasti gastronomického servisu pro významné společenské a firemní akce.

Vyšehrad 2000 oslavila 30. narozeniny ve Smetanově síni Obecního domu, kde se sešlo více jak 500 hostů, kteří měli možnost během slavnostního večera ochutnat vybraný catering společnosti. Mezi vzácnými hosty nechyběl ani generální ředitel Obecního domu Vlastimil Ježek. Celým večerem provázel Alexander Hemala. Při příležitosti oslav 30. narozenin společnosti proběhlo i slavnostní představení nového loga, mobiliáře i nových receptů místních šéfkuchařů.

Více o společnosti nám řekl Jaroslav Novák, předseda představenstva Vyšehrad 2000 a.s.:

Akciová společnost Vyšehrad 2000 vznikla a byla založena v restauraci v domě u Zlatého říšského jablka. Tehdy když jsme začínali, nebyla konkurence, to se podnikalo. Začali jsme s cateringem, vrátili jsme se zpátky i do restaurace Pod křídlem, kterou jsme dříve provozovali. Získali jsme Obecní dům, Rožmberský palác a začali jsme budovat areál Botanica s golfovým hřištěm. Říkáme tomu, že to je hřiště, které vzniklo z knedlíků 🙂 Peníze, co se vydělaly z cateringu, se dobře investovaly. Postupně jsme získali i Malostranskou besedu a pořád nám funguje catering, který máme v Michli.

Za covidu jsme získali ještě další prostory v Obecním domě. Firmy se covidu lekli a my jsme provoz převzali. Vedení Obecního domu nám přitom velmi pomohlo. Bylo to náročné se udržet, vše stálo peníze, nejvíce mzdové náklady, aby jsme nemuseli propouštět zaměstnance. Fenomén, který vznikl za covidu a líbí se mi je, že se změnil stav financí. Měli jsme vysoké ceny, vysoký nájem, chodili sem do Obecního domu vesměs cizinci. Po covidu se ceny srovnaly. V Praze jsou vidět i ceny vyšší než tady u nás.

Teď máme úkol naučit chodit do těchto krásných prostor Obecního domu pražáky. Lidé se bojí, že to tu máme drahé, ale není tomu tak. Chceme, aby tu akce pořádaly různé spolky, což tu vše bylo za první republiky. Nakonec kvůli tomu se tento dům postavil. Obecní dům. Střední třída sem vždy chodila.

Když se ohlédnete za celý ten čas třiceti let, co vás potěšilo?

Tak předně že jsem se toho dožil 🙂 Že mám rodinu, děti, to je důležité. Vše jsme si tu odpracovali a mně by ani nebavilo, kdyby vše šlo hladce a bez problémů.

Dokončuje se rekonstrukce Veletržního paláce, budete tam opět provozovat catering?

Ano, budeme, máme už i uzavřenou smlouvu. Jak se dokončí rekonstrukce, tak tam nastupujeme. A to je velká výzva. Zase se tam bude muset vše odpracovat. Nebude to jednoduché rozjet, ale sedne si to.

Co chystáte do budoucna?

Chceme nabrat další personál, zkvalitnit ho, zlepšovat služby. Čeká nás Průmyslový palác, tak už se na to chystáme. Máme dnes téměř 150 zaměstnanců, což je takový náš limit a já přeji všem tady v kolektivu, aby byli zdrávi.


Hlavní motivací pro vznik společnosti byla snaha nabídnout českému trhu kvalitní, inovativní catering s důrazem na vysokou úroveň služeb, personalizovaný přístup a kulinářskou kreativitu. Během let společnost získala renomé nejen díky špičkové gastronomii, ale i schopnosti organizovat komplexní akce na míru, a to jak pro malé soukromé oslavy, tak pro rozsáhlé firemní eventy nebo svatby.

Společnost zajišťuje provoz restaurací Kavárna Obecní dům, Restaurace Obecní dům, Pivnice Obecní dům, Tretters Obecní dům American bar est. 1912, Malostranská beseda a 3 Grácie. Dále provozuje multifunkční areál Botanika s golfovým hřištěm. Nabízí vynikající pokrmy, nevšední zážitky a působivou atmosféru.

PF
Foto: archív společnosti, redakce

You may also like...