Portu vydělalo svým uživatelům už přes 5 miliard

Online investiční platformě Portu se daří, pokračuje v růstu a překročila několik důležitých milníků. Od uvedení dlouhodobého investičního produktu (DIP) na trh se začátkem letošního roku si Důchodový účet u Portu založilo už přes 15 tisíc investorů. Celková hodnota spravovaného majetku klientů Portu překročila 36 miliard korun a investoři zde vydělali už více než 5 miliard korun. Nově Portu přichází také s vylepšeními a službami, které zlepší klientskou zkušenost a bezpečí investorů. 

  • 15 000 Čechů si za 9 měsíců letošního roku otevřelo Důchodový účet (DIP) u Portu.
  • 36 miliard korun pod správou od klientů Portu.
  • 5 miliard korun vydělali investoři prostřednictvím Portu.

„Když jsem před sedmi lety Portu zakládal, tahle čísla byla z říše snů. Velké díky našim klientům, partnerům a všem mým kolegům,“ komentuje růst Portu jeho zakladatel Radim Krejčí. „Chceme nadále doručovat nadstandardní výnos pro každého klienta, bez ohledu na bohatství či zkušenosti.“

Nabídka Portu se v průběhu času rozšiřovala o nové produkty a už dávno se neskládá pouze z ETF portfolií. Po úspěchu s Investiční rezervou nebo dětským investičním účtem se chce Portu nyní více zaměřit i na zkušenější investory. Ti mohou už nyní investovat do komerčních nemovitostí prostřednictvím retailového nemovitostního fondu od WOOD & Company, v přípravě je nabídka klasických brokerských služeb, tedy zprostředkování nákupů a prodejů cenných papírů, avšak s přidanou hodnotou.

To, že uvedené milníky stojí na pevných základech, dokládá i dlouhodobě konzistentní a dobrá výkonnost Portu portfolií. Jen v letošním roce (YTD) si akciová portfolia dle struktury připsala mezi 19,2–22,9 %. Vyvážené portfolio 6 si připsalo 14,4 %, zatímco konzervativní portfolio 1 zhodnotilo o 10,3 %. „Nejlepším rokem pro Portu portfolia byl rok 2019, kdy ta akciová zhodnotila přes 26 %. Naopak nejhorším byl pro nás rok 2022, kdy kvůli inflaci klesaly jak akcie, tak dluhopisy a naše portfolia se propadala až o 18 %. Ztráty jsou ale už odmazány a opět jsme na výkonnostní trajektorii,“ říká Martin Luňáček, produktový ředitel Portu. Za posledních více jak 10 let připsala portfolia 9 % čistého výnosu ročně. I to nejméně rizikové připisuje v průměru 2,4 %, což na úrovni dlouhodobé inflace a podle Luňáčka tak alespoň úspory chrání před znehodnocováním.

Důraz na prvotřídní klientskou zkušenost a vysokou bezpečnost

Portu zároveň vylepšuje své klientské prostředí a bezpečnostní prvky. Příkladem je nedávné spuštění přehlednějšího zobrazení klientského souhrnu a zjednodušení procesu zakládání nové investice. Novinkou je i alternativa postupného zainvestování vložených prostředků pomocí funkce pravidelných převodů nebo zavedení personalizovaných tipů pro jednotlivé investory.

„Naším dlouhodobým cílem je vzdělávat veřejnost v oblasti investování a pomoci lidem lépe porozumět jejich finanční situaci. Proto plánujeme spustit projekt online konzultací, kde budou naši zkušení odborníci připraveni poradit nejen ohledně investic, ale také s širšími finančními otázkami,“ doplňuje Luňáček.

Bezpečnost především

Portu v nejbližších týdnech umožní klientům využít dvoufaktorovou autentizaci (2FA) prostřednictvím vlastní mobilní aplikace a biometrie, čímž posílí ochranu klientských účtů. Nový způsob ověřování bude sloužit jak pro přihlašování, tak pro potvrzování transakcí, což přinese vyšší úroveň zabezpečení i pohodlí pro klienty.

Ambiciózní cíle jako hnací motor

Portu chce zůstat lídrem na trhu a platformou, která nabídne široké spektrum investičních možností jak pro začínající, tak pro pokročilé investory. Proto ani cíle, které si Portu před sebe klade, nejsou malé. „Líbilo by se mi mít pod správou Portu 100 miliard korun, efektivně zainvestovaných. Tedy žádné spekulativní nesmysly s extra vysokým rizikem, ale určitě chceme doručovat nadstandardní výnos u každé kategorie, resp. investičního horizontu. Děláme pro to maximum,“ nastiňuje budoucnost společnosti Krejčí.

You may also like...