Padesát příběhů pražských pohostinství, pivnic a putyk vychází v nakladatelství Grada

Právě na pultech knihkupectví přistává dlouho očekávaná publikace „Na jedno aneb Padesát příběhů pražských pohostinství, pivnic a putyk“ od talentovaného autora Petra Sojky.

Tato výjimečná kniha vás zve na fascinující cestu napříč historií padesáti ikonických podniků, které ožívají nejen v paměti místních, ale i v osobních zážitcích hostů a majitelů.

Ponořte se do příběhů, které sahají do nejrůznějších koutů Prahy, od rušného centra po malebné okolí, kde se scházejí generace návštěvníků a vychutnávají si lahodný doušek piva. Každé vyprávění, zasazené do atmosféry historických hospod a pivnic, přináší nejen autentické zachycení místa, ale i portréty zakladatelů, legendárních výčepních a štamgastů, jejichž osudy se splétají s osudy jejich oblíbených lokálů.

Kniha, proložená úchvatnými historickými i současnými fotografiemi, přenáší čtenáře přímo do srdce těchto podniků, kde tradice potkává moderní dobu a kde každý kout nese stopy minulosti. S každým listováním vás „Na jedno“ naláká na nové dobrodružství a vnukne inspiraci pro vaše vlastní zážitky z pražských pohostinství.

Tento svazek je ideálním dárkem pro nadšené milovníky českého piva a kultury, ale také pro každého, kdo touží proniknout hlouběji do bohatého světa českých tradic a zvyků. Nechte se unést vyprávěním, které oživuje ducha Prahy a jejích pohostinství – ať už jste místní, nebo návštěvník, tato kniha vám přinese nezapomenutelné příběhy a možná i impuls k novým dobrodružstvím!

Kniha je nyní k dispozici ve všech dobrých knihkupectvích i online obchodech.

You may also like...