Pirelli oceňuje své nejlepší globální dodavatele za excelenci

Udržitelnost, neustálé inovace, konkurenceschopnost, kvalita surovin a služeb. To jsou základní pilíře společnosti Pirelli, které byly zdůrazněny na akci Dny dodavatelů 2024. Tato každoroční akce, pořádaná společností Pirelli, proběhla včera v jejím sídle v Miláně za účasti výkonného viceprezidenta Marca Tronchettiho Provery a generálního ředitele Andrey Casaluciho.

Akce se zúčastnilo 80 vybraných dodavatelů z velkých, středních i menších firem, které spolupracují s Pirelli po celém světě. Tito strategičtí dodavatelé, zastupující 22 zemí, pokrývají přibližně 40 % ročních globálních nákupů společnosti. Sedm nejlepších, kteří dosáhli mimořádných výsledků, získalo ocenění z rukou Luci Galantini, ředitele nákupu a vedoucího dodavatelského řetězce společnosti Pirelli.

„Tato ocenění jsme udělili na základě úspěšné spolupráce s partnery, kteří sdílejí naši vizi. Spolupráce s těmito dodavateli je zásadní pro zachování našeho vedoucího postavení v oblasti vysoce výkonných pneumatik. Za našimi ambiciózními cíli stojí vždy týmová práce, především ve sféře inovací a udržitelnosti. Proto je pro nás každoroční ctí ocenit dodavatele, kteří v těchto oblastech skutečně vynikají a nejvíce přispívají k našemu společnému úspěchu,“ uvedl Marco Tronchetti Provera, výkonný viceprezident Pirelli.

Spolupráce s dodavateli je klíčovým pilířem strategie udržitelnosti Pirelli, zejména při plnění ambiciózních cílů, jako je snižování emisí CO2 v celém dodavatelském řetězci. V září 2024 byly v rámci iniciativy Science Based Targets (SBTi) schváleny cíle společnosti k dosažení uhlíkové neutrality do roku 2040. Krátkodobé cíle zahrnují snížení emisí skleníkových plynů o 80 % do roku 2030 (oproti roku 2018) a snížení emisí souvisejících s nákupem surovin, službami a dopravou o 30 % ve stejném období.


Na akci Dny dodavatelů se vedle udržitelnosti soustředili pořadatelé i na témata inovací a kvality. Inovace se neprojevují jen v oblasti výzkumu a vývoje, ale také v digitální transformaci procesů a produktů, jako je technologie Cyber Tyre. Důraz na excelenci v kvalitě se odráží nejen v samotných výrobcích, ale i ve službách, které Pirelli poskytuje. Propojení mezi inovacemi, kvalitou a udržitelností jsou klíčová pro naplnění dlouhodobých strategických cílů společnosti.

V rámci ocenění Pirelli Supplier Awards 2024 byly oceněny následující společnosti:

  • Cena za udržitelnost: Pibra Trasporti, logistický dodavatel, který pro Pirelli používá nákladní automobily na alternativní paliva – konkrétně elektrický pohon a biometan.
  • Inovace procesů: VMI Holland B.V., dodavatel strojů pro výrobu pneumatik.
  • Inovace materiálů: Asahi Kasei Corporation, dodavatel syntetického kaučuku a partner ve výzkumu nových materiálů.
  • Cena za kvalitu: Shandong Yanggu Huatai Chemical Co., dodavatel chemikálií pro výrobu pneumatik.
  • Cena za úroveň služeb: Shanghai Inoac Polymer Products Co., dodavatel polyuretanových pěn pro výrobu pneumatik.
  • Digitální transformace:com, poskytovatel inovativních CRM řešení.
  • Excelence: Jiangsu Xingda Steel Tyre Cord Group Corp., dodavatel kovových výztuží pro pneumatiky.

Slavnostního předávání cen se zúčastnil také Mario Isola, ředitel motorsportu Pirelli, který zdůraznil klíčovou roli společnosti v motoristickém sportu, zejména ve formuli 1, kde úspěch spočívá v týmové spolupráci. Letos Pirelli přineslo do formule 1 významnou inovaci v podobě závodních pneumatik vyrobených z přírodního kaučuku s certifikací FSC™. Tento krok představuje další posun směrem k udržitelnosti a potvrzuje vedoucí postavení Pirelli v oblasti technologických i ekologických inovací.

You may also like...