Lidl vysadil 250 000 stromů v nových lokalitách po celé České republice

U příležitosti oslav Mezinárodního dne stromů, který připadá na 20. října, společnost Lidl ve spolupráci s Lesy České republiky vysadila 250 000 nových stromů v rámci projektu Lidl Les. O tom, kde přesně nové lesy vzniknou, rozhodli zákazníci v hlasování v aplikaci Lidl Plus během července. Při hlasování se rozhodlo o 14 místech, přičemž v každém kraji byla vybrána jedna lokalita. Do výsadby se aktivně zapojili také zaměstnanci Lidlu spolu s ambasadorem projektu cestovatelem a rybářem Jakubem Vágnerem. Od začátku projektu společnost vysadila zhruba 750 000 jehličnatých a listnatých stromů.

Projekt výsadby lesů je součástí širšího závazku Lidlu k udržitelnému rozvoji a ochraně životního prostředí, realizovaný ve spolupráci s Lesy České republiky. Výsadba 250 000 stromů přispívá k obnově přírody a ochraně klimatu v zemi. V červenci měli zákazníci možnost hlasovat prostřednictvím aplikace Lidl Plus a rozhodnout o lokalitách, kde budou nové lesy letos vysázeny. Na základě výsledků hlasování bylo vybráno 14 míst po celé republice, na všech místech vysázel Lidl až 250 tisíc listnatých a jehličnatých stromů, což přispívá k regeneraci přírody a stabilizaci krajiny.

Do projektu se kromě ambasadora Jakuba Vágnera zapojili i zaměstnanci Lidlu, kteří se aktivně podíleli na výsadbě lesa v rámci teambuildingu, jenž proběhl 2. října. Tento den strávili sázením stromů u Rudy u Nového Strašecí, čímž přispěli k obnově krajiny.


„Projekt Lidl Les mi dělá radost. Nedávno jsem se byl podívat u Sečské přehrady, jak nám rostou stromky vysazené v roce předešlém. Je tak s odstupem času úžasné vidět, jak se myšlenka přestavěla v reálný základ lesa. Mám radost, že se v projektu pokračuje i nadále,“
uvedl ambasador projektu Jakub Vágner. Každý, kdo se zapojil do hlasování, měl šanci vyhrát jeden ze tří voucherů na čtyřdenní pobyt na Katlově s rybářským průvodcem, včetně rybaření, a také dárkovou kartu v hodnotě 3 000 Kč. „Děkujeme našim zákazníkům a zaměstnancům za jejich podporu a aktivní účast na výsadbě lesů v České republice. Díky vám jsme již vrátili do přírody 750 000 stromů, což je významný krok k obnově krajiny a ochraně našeho životního prostředí. Vaše pomoc má skutečný dopad a pomáhá nám budovat zelenější budoucnost pro další generace,“ uvedla mluvčí společnosti Lidl Česká republika Eliška Froschová Stehlíková.

Nový les letos vznikl například v místě U Heraltického vodovodu. Bylo nutné obnovit les zasažený kůrovcovou kalamitou. Tento les se nachází v blízkosti vodovodu, který zásobuje město Třebíč. Další lokalitou je oblast Nad Čertovým jezerem u Špičáku a Alžbětína, která rovněž vyžadovala výsadbu smíšeného lesa po kalamitě. Čertovo jezero, druhé největší na Šumavě, se nachází nedaleko Sklářské naučné stezky. Zároveň zaměstnanci Lidlu prováděli výsadbu v Rudě u Nového Strašecí, která leží při severní hranici CHKO Křivoklátsko. I zde byla oblast postižena kůrovcovou kalamitou a vyžadovala výsadbu nové generace smíšeného lesa. Nedaleko Rudy se nachází Wollmannův rybník, kde stojí pomník místního lesníka Eduarda Wollmanna.

You may also like...