Nové extrovertní BMW řady 2 Gran Coupé

BMW řady 2 Gran Coupé přináší do prémiového kompaktního segmentu unikátní kombinaci sportovnosti a elegance. Zřetelné posílení sebevědomého postoje a dynamiky v designu dodává novému BMW řady 2 Gran Coupé mimořádně extrovertní vzhled. Zcela nové portfolio pohonných jednotek, rozsáhlá zdokonalení na straně podvozku a inovativní systémy pro automatizovanou jízdu a parkování zajišťují jedinečnou radost z jízdy.

Typická elegance BMW a posílený sportovní styl v kompaktním prémiovém segmentu.

BMW řady 2 Gran Coupé přináší do prémiového kompaktního segmentu unikátní kombinaci sportovnosti a elegance. Druhá generace tohoto čtyřdveřového modelu nyní klade na tyto pro BMW charakteristické vlastnosti ještě větší důraz. Zřetelné posílení sebevědomého postoje a dynamiky v designu dodává novému BMW řady 2 Gran Coupé mimořádně extrovertní vzhled. Zcela nové portfolio pohonných jednotek, rozsáhlá zdokonalení na straně podvozku a inovativní systémy pro automatizovanou jízdu a parkování zajišťují jedinečnou radost z jízdy. Progresivní charakter nového BMW řady 2 Gran Coupé je patrný i v oblasti digitalizace. Uživatelský zážitek v přepracovaném interiéru vytváří nová generace systému BMW iDrive s funkcí QuickSelect a širokou nabídkou digitálních služeb vycházejících z použití BMW Operačního systému 9.

Sportovní elegance v charakteristickém stylu značky BMW

Pro design nového BMW řady 2 Gran Coupé je charakteristická expresivní přední část, dynamicky protáhlá silueta a mohutně tvarovaná záď. Sportovní elegance, která je pro modely BMW Gran Coupé tak typická, je nyní ještě zřetelnější. 

Nová generace BMW řady 2 Gran Coupé se prodloužila o 20 milimetrů na 4546 mm, zatímco rozvor náprav měří 2670 mm. Šířka vozu činí 1800 milimetrů a výška se zvětšila o 25 milimetrů na 1445 milimetrů. S těmito vnějšími rozměry a na základě moderní architektury s pohonem předních kol nabízí BMW řady 2 Gran Coupé velkorysý prostor až pro pět cestujících a jejich zavazadla.

Palubní deska orientovaná na řidiče, progresivně prémiová atmosféra.

Nové BMW řady 2 Gran Coupé ve svém zcela přepracovaném interiéru kombinuje charakteristické zaměření na řidiče s moderním prémiovým charakterem, který vytvářejí precizně zpracované materiály a rozsáhlá nabídka rozšířené standardní výbavy. Vysoce kvalitní povrchy a obložení interiéru spolu s přepracovaným voličem převodovky a důslednou digitalizací vytvářejí moderní atmosféru.

BMW Prohnutý displej a nejnovější verze systému BMW iDrive s funkcí QuickSelect pracující s BMW Operačním systémem 9 jsou navrženy pro ovládání prostřednictvím dotykového displeje a přirozené mluvy. Klimatizace a ventilace v novém BMW řady 2 Gran Coupé se rovněž ovládají prostřednictvím dotykového displeje nebo hlasovými pokyny.

Interiér zcela bez kůže, dynamicky podsvícené vnitřní obložení a nové volanty

Standardně interiér nového BMW řady 2 Gran Coupé neobsahuje na sedadlech, palubní desce, výplních dveří a nově také na volantu kůži. Sedadla jsou standardně čalouněna látkou Arktur v antracitové barvě, zatímco volitelná sportovní sedadla jsou čalouněna novým materiálem Econeer v modro-šedém dvoubarevném provedení s kontrastním prošíváním. Pro provedení Veganza jsou k dispozici také perforované povrchy sedadel.


Rozšířená standardní výbava, možnosti individualizace

Stejně jako automatická klimatizace, Parkovací asistent, alarm a elektricky sklopná vnější zpětná zrcátka je součástí standardní výbavy nového BMW řady 1 také BMW Live Cockpit Plus s cloudovým navigačním systémem BMW Maps. V kombinaci s výbavou BMW Live Cockpit Professional, jejíž součástí je v novém paketu Innovation také BMW Head-Up Displej a Parkovací asistent Plus, je na kontrolním displeji k dispozici rovněž pohled s rozšířenou realitou Augmented View. Součástí paketu Premium je bezdrátové nabíjení kompatibilních telefonů, Komfortní přístupový systém, projekce loga z vnějších zpětných zrcátek, bezrámové samozatmavovací vnitřní zpětné zrcátko a adaptivní LED světlomety.

Nová generace motorů a 48V mild hybridní technika pro mimořádnou radost z jízdy a příkladnou hospodárnost.

Nová generace BMW řady 2 Gran Coupé s výrazným nárůstem dynamiky a hospodárnosti stanovuje nová měřítka mezi konkurencí. Zcela přepracované portfolio pohonných jednotek zajišťuje mimořádnou radost z jízdy a příkladnou efektivitu. Účinné zážehové a vznětové motory nového BMW řady 2 Gran Coupé pocházejí z nejnovější generace rodiny motorů Efficient Dynamics. Její inovativní technická řešení nejenže snižují spotřebu paliva, ale také zajišťují sportovní a intenzivnější dodávku výkonu.

Použití 48voltové mild hybridní techniky zlepšuje další účinnost a přináší mimořádně spontánní reakce na každý pohyb pedálu plynu. Všechny motory použité v novém BMW řady 2 Gran Coupé jsou navíc kombinovány s nejnovější verzí 7stupňové dvouspojkové převodovky Steptronic. S výjimkou modelu M Performance, který je vybaven inteligentním pohonem všech kol BMW xDrive, je výkon všech modelů dostupných při uvedení na trh přenášen na vozovku prostřednictvím předních kol.

BMW 220 Gran Coupé: zážehový 3válec s nejnovější technologií BMW TwinPower

Kromě integrovaného mild hybridního systému je tříválcový zážehový motor v novém BMW 220 Gran Coupé vybaven také nejnovější technologií BMW TwinPower Turbo, přinášející mimořádně vysokou hospodárnost a nízké emise. Mezi speciality motoru o objemu 1,5 litru patří Millerův pracovní cyklus, který zkracuje dobu otevření sacích ventilů, přepracovaný tvar sacích kanálů a spalovacích prostorů, zapalovací systém s aktivní cívkou a integrovanou elektronikou a duální vstřikování paliva pro optimální přípravu směsi paliva a vzduchu.

Motor nového BMW 220 Gran Coupé dosahuje výkonu 125 kW/170 k (společně spalovací motor o výkonu 115 kW/156 k při 4700–6500 1/min a integrovaný elektromotor s výkonem 15 kW/20 k) a maximálního točivého momentu 280 Nm (spalovací motor až 240 Nm při 1500–4400 1/min a elektromotor až 55 Nm). Zrychlení z nuly na 100 km/h trvá 7,9 s a vůz dosahuje maximální rychlosti 230 km/h. Kombinovaná spotřeba paliva a emise CO2 nového BMW 220 Gran Coupé v testovacím cyklu WLTP činí 5,7 až 5,2 litru na 100 kilometrů a 129 až 119 gramů na kilometr.

Vynikající vyvážení mezi dynamikou a komfortem.

Nová generace BMW řady 2 Gran Coupé používá od základu přepracovaný podvozek poskytující ještě intenzivnější radost z jízdy, která je pro značku v prémiovém kompaktním segmentu typická. Agilitu, přesnost řízení a dynamiku v zatáčkách zvyšuje zvětšená tuhost karoserie a její spojení s podvozkem, stejně jako mimořádně pevné silentbloky přední nápravnice. Model M Performance je navíc vybaven vzpěrami v motorovém prostoru, které jsou pro všechny ostatní verze k dispozici v rámci M sportovního paketu. Jízdní komfort a současně i sportovní agilitu vylepšují kola se zvětšeným celkovým průměrem, ale také o 20 procent větší odklon předních kol.

Nový BMW Operační systém 9, BMW iDrive s funkcí QuickSelect a BMW Digital Premium

BMW Operační systém 9 je připravený pro individuální doplnění o další digitální služby. Dálkové aktualizace softwaru umožňují dálkově do vozu přinášet nové a vylepšené funkce. V rámci funkcí na přání BMW ConnectedDrive Upgrades mohou zákazníci vybrané funkce také bezplatně testovat po dobu jednoho měsíce a následně si je na konkrétní časové období objednat.

Zdroj: BMW Group PressClub

You may also like...