Výstava obrazů Martiny Bílé – Do ticha

Martina Bílá je umělkyně, jejíž cesta uměleckého vyjádření začala v dětství. Od mala ji fascinovaly galerie, kde se zamilovala do umění jako prostředku pro prozkoumávání světa emocí a vzpomínek. Její kreativní vývoj zahrnoval realistické obrazy s důrazem na detail, které postupně nahradila abstraktními kompozicemi, v nichž nachází svobodu a experimentování.

Martina čerpá inspiraci především z přírody – hory a voda, jejichž síla a nekonečnost ji hluboce ovlivnily. Její aktuální série „Do ticha“ reflektuje norskou krajinu a Dolomity, přičemž každodenní momenty a proměny času se stávají důležitými zdroji inspirace. Každé dílo je pozvánkou na cestu do autorčiny vnitřní krajiny, kde ticho a introspekce vytvářejí prostor pro osobní prožitek. Obrazy plné jemných nuancí a emocionálně nabitých prvků nabízejí divákům možnost zastavit se, zamyslet se a vnímat klidnou a snovou atmosféru, kterou vytvářejí.


Její tvorba se vyznačuje kombinací barevných skvrn a vlnek, které vytvářejí emocionálně nabité kompozice. Ve své tvorbě založené na akrylových barvách, akvarelu, pastelu a tuši používá velké množství vody, což umožňuje spontánní a nečekané výsledky, které dílům dodávají další vrstvu hloubky a složitosti.

Martina je také zakladatelkou projektu SARACH CONCEPT, který spojuje její vášeň pro umění s interiérovým designem. Tento projekt dává nový život starému nábytku a vytváří originální rámy pro její obrazy.

Výstava „Do ticha“ symbolizuje introspekci a klid, kde ticho umožňuje divákům hlouběji se ponořit do vlastních emocí a myšlenek. Martina tak otevírá novou dimenzi vnímání umění, kde každý divák může objevit své vlastní příběhy a emoce, které obrazy nabízejí.

Autor: Martina Bílá
Kurátor: Kristína Kadáková
Termín výstavy: 17.10. – 27.10. 2024
Vernisáž: 17.10. 2024 v 18:00
dudesandbarbies.gallery/martina-bila
Kavárna co hledá jméno, Stroupežnického 493/10, 150 00 Praha 5-Smíchov

You may also like...