Astrologovo úterý 22.10.2024 – Váhy ve finále

Zítra ve středu půjde Slunce do Štíra a poslední den ve Vahách bude zajímavý. Najdeme Slunce v kvadratuře s Plutem v Kozorohu i kvinkunxu s Neptunem v Rybách. Vznikají tak silné situace vedoucí k pokusům o uvolnění, o vyřešení, o pochopení, které mohou být velmi nátlakové. Jsou to takové sázky na jednu kartu motivované mantrou Možná to dobře dopadne nebo jinou, Zkusím to, co to udělá. Jako bychom se pokoušeli manipulovat osudem kdy na jednu misku vah dáme víru v to, že vše myslíme dobře a na druhou očekáváme, že okolnosti přichodí pro nás dobrý výsledek. časem zjistíme to, že i když věc myslíme dobře, není to legitimací k úspěchu. Neohýbejme tedy realitu podle vlastních potřeb, události dnešního dne nám ostatně ukáží, že to nejde.

Ba naopak, uvidíme to, jací jsme, pochopíme, co nám nevychází (a není důvod, aby do budoucna vycházelo) a co je potřeba systémově změnit. Tady už se projevuje nastupující opozice Marsu v Raku s Plutem v Kozorohu a současně trigon Marse s Neptunem v Rybách. Aspekty se s námi věru nemazlí a pokud je nějaká šance v tom, že něco nevyjde, věřme, že ji osud využije.

A co naděje? Jistě, mnoho záležitostí může dobře dopadnout, když se nebudeme hrnout ze zvyku vyšlapanými cestami a pokud nebudeme předjímat nebo dokonce očekávat pro nás příhodný výsledek. Dá se říci, že dnešní aspekty nás vedou k uvědomění si výsledků vlastní činnosti, k vědomým krokům (víme přece, k čemu směřují, jen si často namlouváme to, že ne, případně vytěsňujeme z mysli předchozí stejně podivné pokusy hokusy).

Takže ano, není moc prostoru pro nové akce nebo dokonce důležité kroky. je především doba pro korigování a opravy, omluvy a pochopení, pro přijetí nedokonalého. Nedokonalost v takovýchto chvílích není omluvou, ale realitou. A upřímnost, přesnost a jednoznačnost nesou dobré výsledky (viz dnešní trigon Merkur – Saturn).

Mgr. Ondřej Habr, astrolog a astropsycholog
https://www.facebook.com/ondrej.habr

You may also like...