Angličtina jako klíč k úspěchu: Pět důvodů, proč by ji děti měly ovládat

Angličtina se stává stále důležitější nejen ve školách, ale i v každodenním životě. Znalost tohoto jazyka může dětem otevřít nespočet možností do budoucna, ať už se jedná o lepší pracovní příležitosti či snadnější cestování. Tyto výhody jsou však každému zajisté známy. Jaké jsou ovšem další významné přínosy pro děti, které se učí anglicky?

Zvyšuje kognitivní flexibilitu

Představte si, že vaše dítě zvládá více úkolů plynule a snadno se přizpůsobuje novým výzvám. Učení angličtiny právě toto umožňuje, protože podporuje rozvoj kognitivní flexibility. Když děti přecházejí mezi jazyky, aktivují různé části mozku, což zlepšuje jejich schopnost rychle přepínat mezi úkoly a přizpůsobovat se novým situacím. Tento mentální trénink přináší řadu výhod – od zlepšení akademických výkonů po posílení kreativních schopností. „Zvládnutí druhého jazyka tedy nejen obohacuje jazykové dovednosti, ale také zvyšuje celkovou mentální obratnost, což má vliv na různé oblasti života, jako schopnosti řešit problémy a rychle se přizpůsobovat novým výzvám,“ komentuje Pavel Los, ředitel Meridian School of English Česko.

Zlepšuje schopnosti řešení problémů

Studium angličtiny otevírá nový pohled na svět a přináší cenné kulturní vhledy a různé způsoby přemýšlení. Tato zkušenost rozšiřuje analytické schopnosti a rozvíjí dovednosti řešení problémů, což je zásadní pro úspěch v dnešním globalizovaném světě. Dítě se naučí přistupovat k výzvám z různých úhlů pohledu, což je klíčové pro budoucí zaměstnání. Schopnost chápat různé perspektivy a adaptabilita při řešení problémů se tak stávají neocenitelnými v jakékoli profesní kariéře.

Zlepšuje paměť a pozornost

Věděli jste, že bilingvní děti často dosahují lepších výsledků v úkolech zaměřených na paměť a pozornost než děti, které mluví pouze jedním jazykem? Podle Bayesovské analýzy 147 studií zlepšuje řízení dvou jazyků výkonné funkce mozku a zvyšuje pracovní paměť. To znamená, že vaše dítě si bude pamatovat více znalostí a lépe se soustředit, což jim poskytne výhodu v jakémkoli vzdělávacím prostředí. Lepší paměť a pozornost také pomáhají v jiných předmětech a denních činnostech, což podporuje celkový akademický úspěch a osobní rozvoj.

Angličtina jako nástroj globální komunikace

Angličtina je globálním jazykem obchodu, vědy a technologií. Znalost angličtiny může výrazně zvýšit šance vašeho dítěte na úspěšnou kariéru v mezinárodním prostředí. Mnoho prestižních univerzit a zaměstnavatelů po celém světě vyžaduje znalost angličtiny, což znamená, že vaše dítě bude mít širší výběr vzdělávacích a pracovních příležitostí. Kromě toho, schopnost komunikovat v angličtině zvyšuje sebevědomí a otevírá dveře k mezinárodním stážím, pracovním cestám a síťování s odborníky z různých oborů, což je nesmírně hodnotné pro budoucí kariérní růst.

Rozšíření kulturních hranic

Učení se druhému jazyku je více než jen o slovní zásobě a gramatice – jde o pochopení kulturních nuancí. Tyto znalosti budují empatii a kulturní povědomí, což vašemu dítěti umožní porozumět a orientovat se v obrovské rozmanitosti světa. Tyto charakteristiky jsou klíčové pro budování spolupráce a pochopení mezi různými skupinami. „V Meridianu nejen učíme angličtinu, ale podporujeme vášeň pro učení, která trvá celý život. Jsme přesvědčeni, že jazykové kompetence a komunikační schopnosti zajišťují úspěch v dnešním globalizovaném světě.“ nadšeně sdílí Pavel Los, ředitel Meridian School of English.

O Meridian School of English

Meridian School of English byla založena v roce 1979 a stala se jedním z největších poskytovatelů výuky anglického jazyka pro mladé studenty ve Spojeném království. Na svém vrcholu měla více než 4 500 studentů v osmi rezidenčních centrech akreditovaných British Council. Meridian vyvinul vlastní vzdělávací platformu, která zjednodušuje celý proces od rezervace po potvrzení třídy. V roce 2020 přešla škola na plně digitalizovanou výuku, čímž přinesla angličtinu přímo do domovů studentů. Tento moderní a flexibilní přístup k výuce pokračuje i dodnes. V současné době Meridian School of English nabízí kvalitní kurzy angličtiny i dětem v České republice ve věku 5-13 let.

You may also like...