Zažijte s DS Automobiles výpravu snů

Humanista, vypravěč, letec, vědec a umělec Antoine de Saint- Exupéry propůjčil své jméno kolekci pro rok 2024, kterou společnost DS Automobiles představila u příležitosti 80. výročí jeho úmrtí.

Kolekci Antoine de Saint Exupéry tvoří tři modely: DS 3, DS 4 a DS 7. Každý model je inspirován cestami a příběhy Antoina de Saint-Exupéryho a s odkazy na jeho díla představuje práci týmů designerského studia DS Design Studio Paris. Modely jsou v nabídce se všemi typy motorů: 100procentně elektrickým, plug-in hybridním, hybridním, benzínovým a naftovým.

Jedinečnost modelů DS

Prostřednictvím kolekce Antoine de Saint Exupéry ilustruje automobilka to, co značka DS Automobiles představuje: Ono cosi navíc, co vytváří její silnou stránku a jedinečnost. Tato odlišnost vychází z nehmotných věcí, jako je poezie, spojení prostřednictvím sdílených hodnot a společná fantazie. V první řadě je to Francie, její epikurejská kultura, smysl pro krásu, smysl pro detail a příhodně i duch Antoina de Saint-Exupéryho: Duch cestování, objevování a avantgardy. To vše reprezentuje Concorde, TGV a vůz DS z roku 1955 se svým inovativním koktejlem komfortu, designu a technologie. „Novou kolekci Antoine de Saint- Exupéry spojují všechny tyto principy,“ říká Olivier François, generální ředitel DS Automobiles

Stejně jako svět haute couture a jeho módní domy i DS Automobiles každoročně představuje své nové kolekce. Jedinečné nabídky jsou výrazem uznávaného know-how, které ztělesňuje hodnoty společnosti DS Automobiles. Kolekce pro rok 2024 je výsledkem spolupráce se symbolem francouzské historie; mužem, který byl básníkem i cestovatelem, spisovatelem a hrdinou: Antoinem de Saint-Exupéry. Jeho v mnoha směrech inspirující příběhy daly vzniknout třem modelům s charakteristickými atributy, které jsou spojené se čtyřmi jeho díly: Malým princem, Kurýrem na jih, Citadelou a Nočním letem. „Naše kolekce jsou jasným odkazem na svět haute couture. Každý rok je to příležitostí vyjádřit naše hodnoty, na základě jedinečné inspirace představit to nejlepší z našeho know-how a výsledek předkládat v podobě exkluzivní řady vozů,“ vysvětluje Agnès Tesson-Faget, produktová ředitelka DS Automobiles.


Legenda mnoha tváří

Antoine de Saint-Exupéry, legendární hrdina mnoha tváří. Humanista, vypravěč, letec, vědec a umělec… Antoine de Saint- Exupéry se stal v mnoha směrech legendou. Od poloviny 20. století ztělesňoval prostřednictvím své literární tvorby a leteckých výkonů ducha dobrodružství, tvořivosti a soucítění. Od útlého mládí zamiloval oblohu a její souhvězdí. Toto rané okouzlení letectvím ho přivedlo do řad francouzského letectva během vřavy první světové války, čímž se podnítila jeho vášeň pro létání.

Svou leteckou kariéru dále rozvíjel jako pilot u různých leteckých společností. Jeho sólové putování, při nichž během nočních letů přelétával rozlehlé saharské pouště, byly zdrojem inspirace pro jeho literární tvorbu. Toulky vzduchem omámily jeho fantazijní duši a daly vzniknout mnoha jeho nádherným příběhům, jako je Kurýr na jih nebo Noční let.

Srdce celého světa si Antoine de Saint Exupéry získal vydáním Malého prince v roce 1943. Tento poetický příběh, opatřený jeho vlastními ilustracemi, vypráví příběh putování mladého prince ze vzdálené planety, který se setká s letcem uvízlým ve spalujících píscích pouště. Prostřednictvím dobrodružství Malého prince Antoine de Saint-Exupéry zkoumá univerzální témata, jako je láska, přátelství, osamocení a hledání smyslu života, a okouzlil tím miliony čtenářů po celém světě. Malý princ se stal nejpřekládanějším literárním dílem na světě.

Za druhé světové války se Antoine de Saint-Exupéry zapojil do francouzského odboje pod americkým velením a 31. července 1944 zahynul během letecké průzkumné mise, kdy se jeho letadlo potopilo u pobřeží Středozemního moře. Přestože byl jeho osud tragicky krátký, odkaz Antoina de Saint-Exupéryho žije dál v jeho nadčasovém díle. Jako spisovatel dokonale vystihl podstatu lidskosti a lidského údělu, zatímco jako letec ztělesňoval ducha dobrodružství a odvahy. Jeho životní filozofie vyzařující ze stránek Malého prince dodnes rezonuje u čtenářů ze všech společenských vrstev a neustále připomíná důležitost lásky, přátelství a nádhery světa kolem nás. Antoine de Saint-Exupéry tak nepochybně zůstává nesmrtelným symbolem lidské touhy dotknout se hvězd.

Tři inspirované modely

Společnost DS Automobiles spojila své síly s organizací Saint- Exupéry Agay Estate, která zastupuje dědice a držitele práv Antoina de Saint-Exupéryho, a společně navrhli kolekci Antoine de Saint Exupéry, která je výsledkem inspirace touto francouzskou legendou, jeho celosvětovou tvorbou a společnou vášní pro únik z reality.

Kolekce Antoine de Saint-Exupéry, která je k dispozici u modelů DS 3, DS 4 a DS 7, představuje exkluzivní společný podpis úzce spojený s příběhem tohoto dobrodruha. Vzdává mu tak hold u příležitosti 80. výročí jeho úmrtí.

Každý model, inspirovaný jedním z děl Antoina de Saint-Exupéryho, je k dispozici v novém speciálním odstínu „Vol de nuit“ (Noční let). Tento perleťový odstín tvoří pigmenty vytvářející jemné zlatavé odlesky jako hvězdná obloha za úsvitu. Atmosféra v interiéru evokuje letce první poloviny dvacátého století, hřejivá hnědá kůže Criollo Nappa je příjemná na dotek a současně odolná a je vizitkou jedinečného know-how a ušlechtilých materiálů, které značka DS Automobiles ráda používá. Kůže je doplněna inovativní technikou výšivky na dekorativních prvcích palubní desky evokující kondenzační stopy, jež letadla zanechávají na obloze. Exkluzivní podpis kolekce Antoine de Saint-Exupéry doplňují různé vnitřní a vnější plakety a štítky na prazích dveří, na nichž jsou uvedeny citáty a kresby z děl Antoine de Saint-Exupéryho a jeho podpis doplněný logem „speedform“. Jeho tvar evokuje trup letadla, vrtule uprostřed připomíná hvězdu, která by mohla sloužit jako vodítko pro letce a cestovatele obecně.

„Když pomyslíme na Antoina de Saint-Exupéryho, vybaví se nám Malý princ. Všichni máme představu hvězdy. Nechali jsme se tím inspirovat a zakomponovali jsme ji do naší grafiky, do vnitřních i vnějších štítků. Zároveň jsme pracovali na interpretaci a začlenění kreseb Antoina de Saint Exupéryho, čímž se naše kolekce stala jedinečnou,“ zdůrazňuje Thierry Metroz, šéfdesignéer de DS Automobiles.

S jednotlivými modely, tedy DS 3, DS 5 a DS 7 z kolekce de Saint-Exupéry vás postupně seznámíme.

Bohumil Brejžek
Foto: DS Automobiles

You may also like...