Návštěvníky veletrhu Kniha Brno čeká nabitý program a desítky populárních tuzemských i zahraničních autorů

Unikátní knižní veletrh Kniha Brno se uskuteční již od 1. do 3. listopadu na brněnském výstavišti. Organizátoři zveřejnili celý program ve čtyřech knižních a dvou komiksových sálech. Mezi potvrzenými autory jsou například Daniel Cole, Karin Smirnoff, Tim Weaver, Petra Klabouchová, Michal Viewegh, Leoš Kyša, Iveta Toušlová, Oldřich Kaiser, Michaela Merglová, Petr Stančík, a mnozí další. Návštěvníci se mohou, kromě autogramiád, těšit také na obří deskohernu, card show, soutěže, tombolu a speciální program pro školy.

Město Brno konečně představuje velkolepou literární událost, která nadchne každého milovníka knih. Návštěvníky čeká přes 100 hodin programu, stovky autogramiád a celkem 126 literárních hostů, mezi kterými jsou jak autoři bestsellerů z Česka i zahraničí, tak i noví talenti. Zastoupeni jsou autoři různých žánrů – od beletrie přes non-fiction, sci-fi a fantasy, až po dětskou literaturu. Kniha Brno bude na brněnském výstavišti probíhat souběžně s Comic-Conem Junior.

„Takto obsáhlý knižní veletrh město Brno už dlouho nezažilo. S organizačním týmem bychom rádi odstartovali tradici prodejních knižních veletrhů a zprostředkovali tak návštěvníkům příležitost se setkat se svými oblíbenými autory a autorkami,“ říká Pavel Renčín, marketingový ředitel Active Radia, který se ke knihám přiblížil i jako spisovatel.

Veletrh Kniha Brno tak vznikl s vizí stát se klíčovou událostí v kulturním kalendáři města Brna. Zakládá literární tradici předvánoční akce pro všechny milovníky literatury a současně chce být veletrhem, který akcentuje kvalitní program pro návštěvníky. Představuje ideální příležitost pro všechny, kteří hledají knižní dárky pro sebe a své blízké v době před vánočními svátky.


„Letošní veletrh nabídne program v celkem šesti sálech. U každého z nich jsme připravili autogramiády hostů, aby měli všichni prostor se návštěvníkům dostatečně věnovat. Zahraniční autoři budou vždy simultánně tlumočeni do českého jazyka,”
říká programový ředitel festivalu Václav Pravda.

Organizátoři také představili další autory. Patří mezi ně například Peter Freestone, Michaela Merglová, Petr Stančík nebo Jan Gardner.

Vstupenky je možné zakoupit v síti Ticketstream. V ceně vstupenky na veletrh je i Card Show a velká deskoherna, kde si návštěvníci mohou vyzkoušet stovky deskových her, včetně novinek.

Organizátoři doporučují využít možnost předprodeje a vyhnout se tak čekání při výdeji vstupenek na místě. K dispozici jsou zvýhodněné vstupenky pro děti, seniory a vstupné rodinné.

Více o nově představených autorech 

Peter Freestone byl osobním asistentem Freddieho Mercuryho během posledních 12 let jeho života. Po Freddieho smrti se věnuje vzdělávání mládeže o HIV/AIDS a sdílí své životní zkušenosti s fanoušky Queen po celém světě. Nyní žije v České republice, která se stala jeho novým domovem. 

Michaela Merglová, třikrát pasovaná na Lady řádu fantasy, zaujala trilogií z žánru meče a magie – Píseň oceli, Píseň severu a Píseň války. V románu Prokletá věž zavedla čtenáře do podsvětí přístavních doků. Za sci-fi odehrávající se v Metropoli Evropa s názvem Prázdnota byla roku 2024 nominována na Magnesii Literu. Je hojnou přispěvatelkou fantastických antologií a uspěla i na poli editorském s tituly Krásky a vetřelci či Krev, monstra a cukroví. 

Petr Stančík se proslavil především romány Pérák a Mlýn na mumie, za který dostal ocenění Magnesia Litera za prózu. Mezi jeho díla dále patří Nulorožec, Pravomil aneb Ohlušující promlčení a Zasvěcení temnotou. Je mistrem Bratrstva obruče s kladivem, zabývá se historií zničeného gotického chrámu Božího Těla a Krve. 

Jan Gardner je muž mnoha profesí. Režíroval dokumentární filmy, pracoval pro proslulé filmové studio The Concorde New Horizon, podílel se na vzniku řady úspěšných televizních projektů – První republika, Vyprávěj, Ordinace v růžové zahradě 2 a dalších a je také autorem knih Debutantka a Devátý neznámý.

You may also like...