Astrologův pátek 25.10.2024 – Mars!

Do aspektů s velkými planetami se dostává Mars v Raku. Opozice s Plutem cení zuby a ukazuje sílu, která je schopna válcovat. Efekty pro nás jsou jak ve schopnosti znovu a znovu se vrhat proti zdi tam, kde rozumný člověk by se zamyslel odkud s bere krev na našem nose, tak v opakovaném odsouvání a odládání nezbytných kroků.

Trigon Marsu s Neptunem v Rybách laboruje s citlivostí, s nadějí i se vzpomínkami a jejich prostřednictvím s minulostí a žel také naivitou. Trigon pomáhá šířit nakažlivé choroby, bludné myšlenky a přeceňování aktivit. V souvislosti s tímto trigonem nevidíme skutečné problémy a komplikace spojené s Plutem podceňujeme v očekávání, že nás něco zachrání.

Ale abychom se nedívali jen na škodlivé efekty, měli bychom si říci, že trigon Neptun – Mars nás otevírá větší citlivosti a citovosti. V přímých kontaktech, ve vztazích a lásce, také v umění a na úseku víry můžeme leccos pochopit, prohloubit, sdílet, projevit i najít nebo aspoň energicky hledat. Skutečně může se nám, budeme-li bezelstní, dostat i milosti.

Ve spojení se sextiem Marsu s Uranem můžeme i se štěstím zvrátit některé nevýhodné situace a otočit neblahé procesy. Nestane se to ale protože bychom tomu tak chtěli a usilovali, nýbrž proto, že budeme otevření a budeme stát na správném místě připraveni i na to, co si nedovedeme představit.

Mars je skutečně dost pod tlakem, období je vysilující, e obtížné se koncentrovat. Sledovat bychom mohli a měli Lunu, jež Marsu aktuálně vládne. Její aspekty a tranzity tak budou napovídat, jak to bude s naší silou, aktivitou, cílevědomostí a odhodláním. Obtížně budeme plnit předepsané úkoly, ale neplánovaně můžeme dosáhnout výborných nebo aspoň požadovaných výsledků. Víc se bude dařit v rodině, psychických tématech a méně ve společnosti a podnikání. Máme-li nějaké planety v Raku, Rybách nebo Štíru, platí zmíněné pro nás stoprocentně, planety ve vzdušných znameních mají víceméně pohov a jejich majitelé se mohou být dost nad věcí.

Mgr. Ondřej Habr, astrolog a astropsycholog
https://www.facebook.com/ondrej.habr

You may also like...