Astrologova sobota 26.10.2024 – Spravedlnost

Víkend bude ve znamení silné konstelace. Představme si ji jako protáhlý trojúhelník. Uprostřed je Uran v Býku, na jednom okraji Mars v Raku a na druhém Neptun v Rybách. V konfiguraci jsou dva sextily a jeden trigon (právě mezi Neptunem a Marsem).

Příznivé konstelace podporují v nás rozvoj příznivých situací a nepříznivé podporují to, co odděluje a rozděluje. Ta konstelace, která nás zajímá, je příznivá, ve hře jsou ale dvě transsaturnské planety a tak je jasné, že jednak budeme mít málo manévrovacích možností (jakoby už karty byly před nějakou dobou rozdány) a také zjistíme, že nás cosi postrkuje dopředu po dráze, kterou tušíme, ale kterou jsme si nutně nevybrali (vrcholí napětí).

Cokoli dobrého jsme v posledních týdnech dobře mysleli, to se zúročí a pustí nás to žádaným (vytouženým) směrem. Cokoli jsme vědomě udělali špatného, to se projeví a posune nás to tam, kam bychom nechtěli. Není možné donekonečna se schovávat před úspěchem, ani se skrývat před problémy.
Zmíněná konstelace má ambice uvnitř, ale i ve vnějším světě trochu a někomu více změnit život. Je o uskutečnění, kde nás trochu připostrčí náhoda nebo osud, je o novém definování podmínek života tam, kde jsme nedostateční. Z vnějšího pohledu se jedná o akci, kterou se přihlásíme k tomu, co už dávno zastáváme, z pohledu dovnitř jde o uvědomění si toho, co delší dobu tušíme. Jen u toho bude méně bázně, hany a radosti.

A bude zábava a legrace? Asi ne. Ptali se tu po roli Venuše a Jupiteru. Obě planety se aktuálně moc nezapojují. Čeká se na konec víkendu na kvadraturu Venuše se Saturnem a kvinkux Jupiteru s Merkurem. Konec tohoto a začátkem příštího týdne první z aspektů potvrdí výsledky víkendových událostí a druhý je bude zapojovat do každodenního života. Možná poněkud neorganicky, ale to nevadí.
Výhledy jsou strohé a říkají, co vložíme, to také vypadne. Jednejme čestně a pravdivě a dostane se nám spravedlnosti.

Mgr. Ondřej Habr, astrolog a astropsycholog
https://www.facebook.com/ondrej.habr

You may also like...