Restaurace Graf 26 představuje speciální valentýnské degustační menu šéfkuchaře Karla Caldra

Marně hledáte slova, která by náležitě vystihla vaše city? Pozvěte svého partnera či partnerku na společný gastronomický zážitek a další vyznání budou zbytečná. V pražské restauraci Graf 26 budou na Valentýna 14. února servírovat exkluzivní degustační menu, které kombinuje prvotřídní ingredience, kreativitu a vášeň pro jídlo. To vše v atmosféře, která dokonale ladí s romantickým duchem svátku zamilovaných.

Součástí degustačního valentýnského menu je gravlax z divokého lososa s wasabi libečkovou pěnou, teplým žloutkem a divokými bylinami a také halibut plněný foie gras se špenátovou kaší a nakládanými houbami. Dalším chodem jsou pappardele s hovězími líčky, petrželovým coulis a černým Perigordskym lanýžem. A sladká tečka na závěr? Neodolatelný čokoládový fondán se smetanovou zmrzlinou s vanilkou, mořskou solí a jahodami.

„Naše valentýnské menu je pro páry tou správnou příležitostí, jak nejen oslavit lásku, ale také potěšit chuťové pohárky výjimečným gastronomickým zážitkem. Každý chod je pečlivě sestaven tak, aby podtrhl kouzlo tohoto výjimečného dne,“ říká šéfkuchař a majitel restaurace Graf 26 Karel Caldr.


Šéfkuchař Karel Caldr

Karel zahájil svou profesní cestu v roce 2004 v prestižním hotelu Four Seasons Prague, kde v restauraci Allegro nasbíral cenné zkušenosti. Jeho touha se neustále učit a růst ho zavedla také do Francie, kde se zdokonaloval pod vedením uznávaných michelinských kuchařských mistrů. V roce 2017 se stal šéfem kuchyně v renomovaném pražském Pastaři a o 3 roky později odvážně otevřel svůj vlastní gastronomický koncept, restauraci Graf 26, která odráží jeho osobní vizi a kreativitu.

Restaurace Graf 26

Graf 26 spojuje kvalitní, čerstvé suroviny s přívětivou atmosférou a energií v jeden velký gastronomický zážitek. Název restaurace je odvozen od adresy (Grafická 26, Praha 5) i počtu míst u stolů.  Na webu se Graf 26 prezentuje sloganem: „Místo, kam se budete chtít vracet.“ V případě tohoto podniku však nejde o univerzální marketingovou frázi, ale o reflexi reálných reakcí spokojených hostů, kteří v recenzích oceňují útulné a pohodové prostředí, milou obsluhu a především vynikající jídlo. Ostatně, přijďte se přesvědčit třeba právě na Valentýna…

You may also like...