Astrologova středa 16.12.2020 – Něco nesedí

Minulé dny byly takové střelecké, viďte? Uvolnily nás, vydráždily nadšení, ukázaly, co všechno by mohlo být. A pak sekly drápkem prostřednictvím kozorožích planet, kt. jasně ukázaly na to, jaký jsme si svět vytvořili a jak jsme si tady dohromady s blízkými i vzdálenými lidmi řekli, že teď budeme žít.

Něco nesedí, viďte? Něco je jinak. Nemůžeme při dobré vůli vše akceptovat. Nedá se. Rozpory, rozbroje a konflikty vnější ukazují na ty vnitřní. Pokud je něco v nepořádku uvnitř, tak ani vnější svět nemůže být takovým, jaký bychom ho chtěli mít. Vyplatí se tedy začít u sebe o něco dřív než se pustíme do hledání chyb okolo sebe nebo ve fungování světa.

Proti včerejšku bude dnešní den komplikovanější. Venuše přestala spolupracovat a začíná si žít hodně vlastními plány. Toužíme, bažíme a zatím nepřicházejí odpovědi, Venuše ve Střelci zatím nemá rozumné aspekty.

Merkur se Sluncem také ne a tak se naše pozornost přesune ke druhé důležité části spektra, na poslední stupně znamení Kozoroha. Chystá se tam velký přestup. Saturn a po něm Jupiter opustí na několik let toto znamení aby vzápětí ve Vodnáři vytvořili zajímavou konjunkci. O co jde nyní? O definitivu. Nepřijdou nové nápady než ty, které máme. Neobjeví se nové úkoly, zůstanou jen ty, o kterých víme. Až do Slunovratu, což máme bratru za týden. Do té doby nám přijde, že se hromadí práce a povinnosti. Sami jsme si je kdysi vybrali a zvolili a tak aspoň víme, co si příště nezačneme.

Co tedy dělat? Pomalu a potichu v sobě stavět. Základní stavební kameny by byly. Jsou jimi naše letošní zážitky. Jsou jimi emoce a pocity, kterých jsme často plní. Postavme věž, stavbu, shromážděme vše, co bylo na kupu. Abychom mohli prohlásit: Toto je moje téma, vím o něm, přijímám jej a z aktuálního úhlu pohledu s ním chci dělat toto… Bez uzardění, beze strachu, bez odkladů.

No a pak bude dnešek také vhodný pro řešení praktických věcí, Luna v Kozorohu dodá disciplínu a fortel. A nebude dnes až tak drsno a chladno, Luna v sextilu s Neptunem zaoblí hrany a pokud budeme mít čas, dají nám nahlédnout pod pokličku dění, do nitra. Podíváme se také trochu zpátky a zavzpomínáme. Možná to bude i motiv pro další kroky.

Mgr. Ondřej Habr, astrolog a astropsycholog
https://www.facebook.com/ondrej.habr

You may also like...